Најпознатији Србин данашњег времена Новак Ђоковић ниже историјске успехе тенису, а мало је познато докле је стигао када је у питању школовање. И славни спортиста, као и његова супруга Јелена веома велики акценат стављају на образовање њихове деце, али хајде да погледамо шта су они завршили.

Фото: Танјуг/АП

 

Новак је похађао Основну школу „Бора Станковић“ у београдском насељу Бањица. Међутим, већ као седмогодишњак је имао јасан циљ - да буде светски број један у тенису! И на његовом остварењу је почео вредно да ради још од тог момента. Зато су неке ствари морале да трпе...

Фото: Профимедиа

 

Дијана и Срђан су препознали таленат у свом сину и подржали га у испуњавању његовог сна, те су га са само 12 година уписали на тениску академију Николе Пилића. Већ у 16. години Ноле је био професионални тенисер.

Потом је Ђокоивћ уписао Спортску гимназију, али је његово формално образовање, ипак, морало да се прекине.

- Нису имали разумевања да он не може да седи у школској клупи. Морала сам на дисциплинску комисију да идем, да образлажем где је све мој син био. Наравно да су ме и они оцрнили и на крају је избачен, односно исписан из те спортске гимназије. Рекла сам им да никоме не кажу да су "с" од спортске гимназије. Требало је да му дају подршку, да му дају градиво који ће он да савлада - рекла је Новакова мајка Дијана једном приликом.

Са друге стране, Јелена Ђоковић је исто похађала Спортску гимназију, јер се у то време озбиљно бавила атлетиком. Након завршене средње школе успела је да у Милану упише Bocconi, један од најбољих приватних факултета у Италији, где је студирала „Business administration“, а потом завршила и мастер.

Фото: АТА имагес

 

Како јој то није било довољно, јер сматра да никад није доста знања и образовања, 2011. одбранила је докторат на смеру „Luxury Management and Services“  Интернационалног универзитета у Монаку.

Свакако, Ноле и његова супруга наглашавају да како и даље раде на себи и труде се да уче о новим стварима. После завршене професионалне каријере тенисер Новак има жељу да упише факултет.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Новак Ђоковић кроз каријеру - од 2003. године па до данас

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".