Наиме, Деби је свом комшији Вилијаму Нолану поверила кључеве од свог дома како би могао да јој храни мачке када она није код куће. Међутим, убрзо је сазнала мрачну тајну. 

Ова 64-годишњакиња била је ужаснута када је испод свог столића за кафу и узглавља у спаваћој соби пронашла по један диктафон. Она признаје да у почетку није знала шта је у питању. Мислила је да би то могла бити играчка његовог унука, али је након претраге на интернету схватила да се радио о шпијунском софтверу. Уређај је имао микрофон и прекидач за укључивање/искључивање, као и могућност снимљеним аудио подацима преко УСБ кабла, пише британски Сан. 

Када је схватила о чему се ради, Деби је одлучила да открије како су се уређаји нашли на тим местима те је по кући поставила тајне камерице. 

Оно што је открила на њима ју је запрепастило. Према њеним речима, на снимку се види комшија Нолан који улази у њену кућу само пола сата након што је она изашла. То не би било ништа чудно с обзиром да је он имао кључ како би јој хранио мачке, међутим оно што је Нолан радио ју је потпуно изненадило. 

Фото: Принтскрин/The Sun

 

Он је снимљен како трага за диктафоном који је био постављен испод сточића за кафу. Како Деби истиче, на снимку се види како успаничено претура по стварима, а затим накратко излази из кадра. Тада је отишао да потражи уређај који је оставио у њеној спаваћој соби. 

Деби наводи да је видела велики, мушки отисак стопала поред кревета и тада је знала да је отишао да тражи диктафон постављен код узглавља кревета. 

 

 

Она је случај пријавила полицији и предала снимке надзорних камера као доказе против комшије. Његова одбрана је била крајње неутемељена и истицао је да је само тражио Дебине мачке које је требало да храни. На крају је ипак признао кривицу. 

Судија који је радио на овом случају описао га је као једно од најозбиљнијих кривичних дела 'ухођења' које је икада видео. Због лоше оптужбе, максимална казна коју је могао изрећи Нолану била је била 26 недеља, али ју је смањио на 15 недеља због Нолановог признања кривице и личног ублажавања казне. Осуђеном прогонитељу је наложено да плати одштету од 300 фунти и забрањено му је да контактира своју жртву под забраном приласка на неодређено време. 

Фото: Принтскрин/The Sun

 

Стављање једног на сто за кафу било је довољно лоше, али стављање једног на њено узглавље је разумљиво изазвало губљења сигурности коју је Деби осећала у сопственом дому - рекао је судија. 

Деби истиче да је пре овог инцидента сматрала да је срећна што има Нолана за комшију, међутим после овога се осећа нелагодно. 

- До данас се бринем и питам да ли је још нешто подметнуто - рекла је ова 64-годишњакиња. 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".