Полицијска управа Стоктона саопштила је да се чини да је пет ничим изазваних убистава у протеклих неколико месеци дело једне особе. Власти трагају за особом која је повезана са пет убистава, од којих се прво догодило 8. јула.

Све жртве су били мушкарци и сви су били сами у тренутку када су убијени, саопштила је полиција.

Сва убиства су се дешавала ноћу или у раним јутарњим сатима. Стоктонска полиција је рекла за НБЦ њуз да су све жртве убијене у заседи, ниједна није опљачкана и ниједна није била повезана са дрогом или бандом.

Полиција је навела и да има физички доказ који повезује пет места злочина. Полиција није јавно идентификовала ниједну од жртава, али је породица последње жртве изјавила да је убијен Лоренцо Лопез.

"Он је био само особа која је била овде на погрешном месту у погрешно време у погрешним околностима", рекао је његов брат Џери Лопез за ККСТВ.

Мајка друге жртве, Грета Богоу, потврдила је да је њен син Пол Александер Џеј (35) убијен 8. јула 2022. у блоку 5600 Кермит Лејн.

- Био је добар дечак који је израстао у доброг човека великог срца. Увек ће живети у нашим срцима. Увек је био ту за вас ако вам је био потребан. Био је син, брат, отац, унук, нећак и рођак. Још не могу да верујем да се неће вратити. Надам се да ће ово помоћи да се ухвати убица - рекла је Богоувва.

Град Стоктон саопштио је да предлаже награду од 85.000 долара за информације које би довеле до хапшења убице. Дан након Лопезовог убиства, полиција Стоктона је на конференцији за новинаре рекла да није сигурна да ли је низ убистава повезан.

- Још увек посматрамо са насумичне тачке гледишта, али видимо неке сличности. Пружили смо апсолутно нула доказа који нас наводе да верујемо да једна особа дивља у граду Стоктон убијајући људе - рекао је шеф полиције Стенли Мекфеден.

То се, међутим, променило два дана касније када је одељење спојило пет убистава и објавило слику особе коју сумњиче за пет убистава.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".