- Узбуђен сам због јубилеја, јер када сам 1972. стидљиво крочио на музичку сцену, нисам ни знао да ћу опстати. Сада када изговарам 50 година, питам се да ли је заиста толико прошло - почиње Илић и додаје како види своју блиставу каријеру:

- Имао сам падове и не памтим ниједну каријеру која је ишла само узлазно. Било је код мене много осцилација, али све сам радио да опстанем и важно је што сам пензију дочекао као певач.

Фото: Д. Мишић

 

Мирослав се присетио и периода када је био чест гост у кафанама.

- Тај мој боемски живот има два периода до 1989. године када сам умео да се заиграм па је било алкохола и више него што је требало. Тада сам схватио да то није за мене и побегао из те приче, сигуран да човек може да се проведе и без пића - говори Илић и открива како је престао да пије:

- Пресекао сам као маказама! Једно јутро сам устао, прекрстио се испред иконе Светог Ђорђа, то је моја крсна слава, и рекао „Будало, нећеш више!“. Највећи проблем је био у томе што ја никада нисам подносио алкохол јер је од мене правио нешто што нисам.

Фото: Р. Радетић

 

Мирослав Илић имаће концерт поводом јубилеја, али неће издати албум и нове песме, већ се одлучио да, како сам каже, понови две старе песме.

- Неки воле да кажу направио сам римејк, а ја волим на српском да кажем поновио сам две песме. Поново сам отпевао једну моју и једну песму Предрага Живковића Тозовца. Не могу да обећам да ћу снимати песме. У последње време сам преслушао 50-60 нових нумера, али све сам то већ чуо, зато сам се одлучио за римејкове - кроз смех каже музичка звезда.

(Ало)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума певача Недељка Билкића

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".