Занимљива анегдота из времена кад је студирао глуму говори о томе како је месец дана живео код великана српског глумишта Данила Лазовића. Ненад је при крају четврте године одлучио да га за упис на Факултет драмских уметности спрема ни мање ни више него Лазовић.

- Миша Јанкетић и он играли су представу "Карађорђе" у Љубовији. У том тренутку водио сам ноћни програм на једном локалном радију. Радио је био одмах поред сцене где су њих двојица наступали. Сачекао сам их да изађу из гардеробе и пришао сам Данилу. Представио сам се и питао га да ли хоће да ме спрема за глуму. Он каже: "Ево ти га Миша, он то ради", "Не, ја баш хоћу вас", одговорио сам Данилу. Рекао ми је: "Који ће ти то ђаво. Шта ти ради отац? Иди ради исто што и он, ти си човек сељак, обрађуј земљу." Био сам толико упоран да је на крају морао да ми остави свој број фиксног телефона, јер тада није било мобилних. Записао сам га на унутрашњој страни ормана да га не бих изгубио. Почео сам да га зовем и малтретирам док није рекао: "Ајде дођи у Београд да те чујем."

Фото: РТС принтскрин

 

Ненад се спаковао и заједно са својим родитељима отишао у Данилову кућу на Авали, где је неко време живео са његовом породицом.

- Тада је увелико трајало НАТО бомбардовање и нисам ишао у школу. Стигао сам са оцем и мајком код њега кући. Отишли смо на спрат, где сам му изрецитовао неколико драмских текстова које сам спремио. Сишли смо доле и пред свима је рекао: "У реду, спремаћу те." Био сам пресрећан. Родитељи и ја устајемо да кренемо кући, а Данило ме у том тренутку пита: "Где ћеш ти? Је л' ти хоћеш да те ја спремам? Твоји родитељи могу да иду, ти остајеш овде, нека ти само донесу гардеробу да имаш".

Фото: М. Коковић

 

- Месец дана сам био код њега кући, хранио се и спавао као да сам члан породице. Његова супруга Бранка, ћерке Јелена и Милена и синови Вук и Милош били су дивни према мени. Преко дана ме је спремао глуму, а онда би увече окупио целу породицу и пред њима свако вече изводио представе. Након месец дана, родитељи су дошли по мене и ћале га је питао колико је дужан да плати. Данило је то одбио, рекао да му не пада на памет да било ста наплаћује иначе ће да се наљути. Рекао је да ме је подучавао јер сам био упоран и имам талента за глуму. У ту част и због дивног пријатељства, свом првом сину дао сам име по њему.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума Ташка Начића

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".