Никола Којо прославио се улогом малог Мише у серијалу "Луде године", а глумац се увек радо присећа детаља у вези са  легендарним Драгомиром Бојанићем Гидром са којим је тада имао прилике да сарађује.

 

Фото: Јутјуб принтскрин/srpkinja1601/

 

 

Којо се својевремено присетио једне зиме, када је служио војску, и поступка свог "филмског деде", који ће му заувек остати урезан у памћење.

- Осамдесет шеста, јануар. Ја млад војник, још увек на обуци. Рашка. Хладно, увек нека тензија, неко ванредно стање. Долазе по мене и изводе ме са обуке. Имаш посету, кажу. На обуци нема посете, а кад је ванредно стање, нема изласка из касарне. Долазим на капију, чека ме командант са књижицом и дозволом за излаз. Ништа ми није јасно. Са друге стране стоји поред аута и пуши Гидра. "Шта чекаш? Улази", каже ми својим шумадијским акцентом кога се није никада одрекао - присетио се Којо.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

- Одвео ме је у кафану, нахранио, дао као сад војнику да даш 1.000 евра и отишао. У пар реченица које смо изменили, рекао ми је да је дошао јер има нека посла у близини. Остало време смо ћутали.

Касније је сазнао да га је Гидра слагао.

Фото: В. Данилов

 

 

- По повратку из војске сазнајем од пријатеља да ме је слагао. Сео је у ауто и дошао само због мене. Рекоше ми да је тако Миливоје Живановић бринуо о њему и другим глумцима - клинцима. Желео је да врати ту пажњу и да се настави традиција. То је био Драгомир Бојанић Гидра -испричао је Никола Којо.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Стево Жигон

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".