Фабио Мачелари (48) био је изузетно талентован, а играо је за Леће, Каљари, Интер и Болоњу. Зарадио је велики новац, а онда је све изгубио, па је морао да ради као конобар, пекар, шумар, зидар да би преживео.

Далеке 2000. године је за седам милиона евра стигао у Интер, где му је саиграч био чувени Бразилац Роналдо. Није могао ни да сања да ће једног дана радити најтеже могуће послове како би зарадио за живот.

Мачелари данас има 48 година и ради као зидар у месту Аматриче, у грађевинској фирми која ради на обнови општине Лацио разорене у земљотресу 2016. године. Фабио тамо живи са сином Матеом, кога је његова супруга Клаудија родила 2006., а брак је им је разорен пре много година. Све за шта се борио као дечак и што му је донело славу у италијанском фудбалу сада је само сећање.

- Мој дечачки сан? Имам неке врло снажне слике које још имам испред себе - рекао је пре неколико година у подкасту Луке Касадија, па наставио:

- Она утакмица на Сан Сиру, где су ме водили да гледам дерби меч Милана и Интера. Сећам се када сам видео играче како улазе на терен пред пуним стадионом Сан Сиро, ствар која ми је пала на памет била је 'и ја ћу играти овде'. На крају сам и заиграо на Сан Сиру, и то пуно пута. Но, требало је још пуно више да нисам имао пороке.

Када је успео да заради први велики новац, када је свлачионицу у Интеру делио са великанима попут Роналда, Сејдорфа, Занетија, Бланка, Вијерија, и других, фудбал му је пао у други план. Дрога је завладала Мачеларијевим животом и пратиће га и у следећој фази његове каријере, када се вратио у Каљари идуће године.

- У тренутку повратка на терен с Болоњом четири и по месеца после операције отишао сам у Порто Серво за време празника, унајмио сам брод, дошле су ми две Рускиње, ту је била луда забава и онда је раскинут уговор са Болоњом, након што су у клубу све сазнали.

Мачелари је својевремено власнику Каљарија признао да редовно узима кокаин док игра за његов клуб. Постао је зависник, огроман новац трошио је на дрогу, а каријера се полако гасила.

Клубови из Серије А су га се решили 2005. године. Онда се десетак година развлачио у нижим лигама, а 2015. је одлучио да се опрости од фудбала.

- Није било лако вратити се нормалном животу поготово када си навикао да трошиш много. Схватиш да мораш све поново или ћеш умрети - објаснио је некадашњи ас.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".