Леа Киш и Момчило Јокић упознали су се у лифту, у згради Политике, а венчали после само седам дана познанства.

Фото: Игор Маринковић

 

 

- Муж ме је пре свега освојио интелигенцијом, он је један аналитичан и образован човек. Кад смо се упознали, на први поглед ми се допао физички, јер је изузетно згодан мушкарац, са манирима, духовит и другачији од многих које сам сретала - каже популарна водитељка за "Хелло" о човеку са којим већ тридесет година дели добро и зло.

- С временом сам га упознала и на други начин, као човека посвећеног бројним интересовањима, као продуховљеног интелектуалца који зна да ствар постави на своје место. Кад размишљам да ли ми код њега нешто смета, могу само да се нашалим, јер је то ретка особина за мушкарце са нашег поднебља. Наиме, превише је педантан, као свака Девица у хороскопу. Мада, рекла бих да је то пре врлина, него мана.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Kis-Jokic (@leakis.lk)

 

Момчило Мома Јокић годинама је радио као новинар, био је главни уредник Спортског журнала, Спорта и Илустроване политике, објавио је књигу о професионалном спорту "Шта је луђе, свет или спорт", а у време када је Милутин Мркоњић био министар обављао је функцију његовог саветника за медије. Муж Лее Киш данас ради као професор на Факултету за културу и медије, а у јавности се готово никада не појављује.

Леа и Момчило Јокић живе у породичној кући на Вождовцу, док сваки слободан тренутак проводе на бајковитом имању на Авали.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Kis-Jokic (@leakis.lk)

 

Ћерка Сара Миа, коју су добили после три године брака, одавно је "свој човек". Са 22 године дипломирала је режију, затим уписала мастер студије, а окушала се и пред телевизијским камерама.

- Верујем да ће ме у сваком смислу превазићи и бити боља и успешнија од мене. Сан сваког родитеља је да дете направи већи успех од њега, тек тада можете рећи да сте успели - истиче поносна мајка.

Она је избегавала да се јавно експонира поред познате мајке све док није решила да крене њеним стопама. Наиме, Сара Миа је постала водитељка.

 

 

- Не желим да ме пореде. Дипломирала сам на режији, а сада завршавам мастер студије на Факултету политичких наука. Јесам одрасла у породици новинара, али мој пут треба да буде само мој - рекла је Сара Миа пре две године када је закорачила у водитељске воде и додала:

- Тешко је јавности да ме не пореде са мамом, да ли личим на њу или пак да ли пишем на тату, али то је усуд све деце која су одрасла у породици познатих родитеља. Надам се да ћу срушити предрасуде и показати да деца познатих могу квалитетно да раде и нађу свој препознатњив израз без префикса “ћерка познате маме” - истакла је Јокићева за медије.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Јелица Сретеновић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".