Осамнаестогодишњи гардиста који је ходао иза краљичиног ковчега током њене државне погребне поворке пронађен је мртав у својој касарни у Лондону.

Војник Џек Барнел-Вилијамс (18) преузео је важну улогу на краљичиној државној сахрани прошлог понедељка, мање од две недеље пре него што је утврђено да је преминуо.

Полиција и хитна помоћ из Лондонске службе хитне помоћи позвани су у касарну Хајд парка у Најтсбриџу у Лондону у среду у 15.48 у покушају да спасу младића. Међутим, нису могли ништа да ураде и Барнел Вилијамс је трагично проглашен мртвим на лицу места.

Војникова мајка Лаура, 42, поделила је емоционалну почаст свом сину: Никад нисам мислила да ц́у ово рец́и, али сви смо као породица сломљеног срца због изненадне смрти нашег дивног сина Џека Вилијамса." Полиција тренутно не третира смрт као сумњиву, преноси Маил Онлине.

Фото:Јутјуб принтскрин/skynews

 

Портпарол Метрополитен полиције је рекао: "18-годишњи младић је проглашен мртвим на лицу места. Његови најближи су обавештени.

Смрт је била неочекивана, истражена је и не третира се као сумњива. Полицајци ће помоћи у припреми извештаја за мртвозорника."

На сахрани Њеног Величанства, Барнел-Вилијамс је чувао ковчег краљице на велико задовољство његове породице и пријатеља. Његова породица је с поносом изјавила да њихов син "врши своју дужност за краљицу на њеном последњем путу".

Оцу сломљеног срца је наводно речено за смрт његовог сина неколико сати након што се то догодило у среду.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".