Згоде и незгоде шармантног полицајца Бошка, којег је глумио Љубиша Самарџић стекле су велике симпатије публике, а о снимању друге сезоне далеке 1994. године писале су "ТВ Новости".

Осим најаве садржаја епизода, врло је занимљиво прочитати и какве су утиске са снимања понели најмлађи чланови екипе који су тумачили улоге Бошкове деце. Будући да су се уверили да глумачки посао није нимало лак, Катарина Радивојевић, данас добро позната глумица, тада је чак помишљала да потпуно одустане од глуме. Детаљније о томе прочитајте у тексту који преносимо у целости:

Кад је роштиљ добар, а није ни тако скуп, лако се после једне порције наручује репете? То се управо десило са серијом "Полицајац са Петловог брда". Јунаке ове симпатичне комедије упознали смо пре две године када је приказан први циклус од шест епизода. Али, како је у међувремену серија освојила публику и постала хит, а по неким анкетама чак и најгледанија емисија, Београдска телевизија и "Синема дизајн" су пролетос снимили још шест наставака. Тако ћемо, од 30. октобра, одмах после репризе првих шест епизода, у истом термину недељом увече на Првом програму пратити нове згоде и незгоде пожртвованог оца и полицајца Бошка, његове муке са дечурлијом, бившим женама, колегама...

Фото: репринт ТВ Новости

 

Прича у првој епизоди новог циклуса, чији је наслов "Освета" почиње две године касније, тачно после онолико времена за колико су старији јунаци ове серије. Из затвора излази млада и атрактивна дама коју је Бошко својевремено ухапсио због крађе вредне слике и отерао на робију. Случајно или намерно, она налеће баш на Бошка и тражи његову помоћ. Истовремено, ћерка Тања му задаје велику главобољу. За рођендански поклон жели ни мање ни више него расног коња...

У следећем наставку на прослави тридесетогодишњице матуре Бошко среће школску другарицу у коју је некада био заљубљен. Проблеми настају када му она поверава да је била сведок убиства и да је због тога прогањају непознати људи...

"Чија је беба" назив је треће епизоде у којој Бошко једног јутра испред врата затиче непознату бебу. Наравно, сви сумњају да је то још једно његово дете, а да ли је тако сазнаћемо 13. новембра.

Недељу дана касније Бошко ће се наћи пред деликатним задатком - опасног криминалца који је ухваћен у покушају бекства преко границе треба да спроведе до Београда. Међутим, оног тренутка када сазнаје да је криминалац нико други него лепа дама, Бошко креће у акцију. Покушаће да одгонетне дилему да ли је ова лепојка стварно проневерила велике паре или је све намештаљка.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Преудаја једне од Бошкових бивших жена и одлука да са богатим мужем живи у Америци ставиће нашег јунака на нове муке и искушења. Клинци су одушевљени и хтели би са њом у Америку. А Бошко, коме су деца све у животу, спреман је на све само да их задржи, макар и по цену да пређе на другу страну закона.

У последњој епизоди која је на програму 4. децембра Бошковом грешком колега с посла бива тешко рањен. У болници упознаје младу докторку у коју се одмах заљубљује. Чврсто је решен да се опет ожени, али и његова кћи хоће да се уда...

Ако је судити по овим кратким причама изгледа да су се Предраг Перишић, аутор сценарија, редитељ Михаило Вукобратовић и бројна глумачка екипа на челу са популарним Љубишом Самарџићем својски потрудили да нам, бар наредних месец и по дана, на мале екране врате смех и ведрину. Томе су свакако допринела и сјајна глумачка остварења Милене Дравић, Светлане Бојковић, Маје Сабљић и Неде Арнерић које се појављују у улогама Бошкових бивших госпођа. У наставку серије придружиће им се нове, за Бошка фаталне даме - Љиљана Драгутиновић, Бранка Пујић, Јасмина Ранкоивић и Јелица Сретеновић.

- Али постоји ту још нешто, много значајније. Имали смо срећу да од 400 деце колико се пријавило изаберемо баш Катарину, Тијану и Марка - прича Љубиша. - Све троје су чланови драмског студија Мике Алексића у Радио Београду. Њихови родитељи немају ама баш никакве везе са ТВ или филмом. То су кћери и синови психолога, инжењера, лектора, иначе драга, добра и послушна деца која су ме на сцени толико инспирисала да сам се према њима понашао као прави отац. Собом су донели шарм, младалачку устрепталост, насмејаност и непредвидивост што је и те како обогатило серију.

Фото: Јутјуб принтскрин/MONDO PORTAL

 

Осим најстарије ћерке, Јасне, коју игра млада глумица Бранка Катић, остала Бошкова деца су за гледаоце сасвим нова лица. А ко су заправо ти клинци?

Катарина Радивојевић, 15-годишња ученица првог разреда XИИ београдске гимназије појављује се у улози Соње, средње Бошкове девојчице. Иако јој је ово прва улога трему није имала. У почетку јој је све било лепо, чак помало и нестварно као у бајци, али...

- Како је снимање одмицало тако сам откривала и ружнију страну професије. Сувише је напорно и захтева много одрицања. Осим тога, старији људи су често били нервозни, а свој бес су обично искаљивали на нама. Тако им је ваљда било најлакше јер смо били најмлађи чланови екипе. Шта смо друго могли него да ћутимо и трпимо.

Зато ће, како каже, добро размислити да ли ће са глумом наставити. И њене вршњакиње из Београда, Тијана Вукотић, иначе ученица осмог разреда, која у серији тумачи најмлађу Бошкову кћер Тању има слично искуство. Дуга, исцрпљујућа снимања, изгледа да су и њој умањила жељу да једног дана, кад порасте, буде глумица. Како ствари стоје изгледа да ни 11-годишњи Новобеограђанин, Марко Стојиљковић, који игра Бошковог сина Давида, никада неће стасати у глумца. Али, не зато што нема дара већ зато што је открио нову љубав. Тренутно је толико "залуђен" компјутерима да о глуми уопште и не размишља.

Фото: Јутјуб принтскрин/РТС

 

- Надам се да ће и "Полицајац са Петловог брда" напустити ове просторе и кренути на пут који је својевремено превалио "Врућ ветар". Иако је прерано о томе говорити велики су изгледи да ће "посетити" Бугарску и Русију, касније можда Мађарску и Румунију - наставља Љубиша Самарџић.

Серију су реализовали ТВ Београд и продуцентска кућа "Синема дизајн", власништво Љубише Самарџића и његовог сина Драгана. Иако је основана тек пре четири године, и у овим тешким временима не посустаје, па за собом већ има неколико пројеката - "Булевар револуције", "Ноћ у кући моје мајке", "Магареће године"...

- Посебно бих издвојио филм младог редитеља Олега Новковића "Кажи зашто ме остави" који на достојанствен начин покушава да сачува дух српске културе у свету. Без обзира на ембарго, овај својеврсни крик против рата и бесмисла чуо се на 12 великих фестивала. Пре неколико месеци у Бостону, затим у Њујорку, Ротердаму, Единбургу, недавно у Бечу, а ових дана и у Манхајму... - с нескривеним поносом прича Љубиша. - Осим тога "Синема дизајн" већ увелико припрема и нове пројекте. То је филм "Убиство с предумишљајем" према роману Слободана Селенића који ће бити писац сценарија. Такође, имамо врло санимљив текст Срђана Карановића о дроги који је насловљен као "Балканска џунгла". Затим, ту је и пројекат Николе Пејаковића "Ледина", као и филм Жарка Драгојевића "Жена са сузом у оку".

Али, ових дана по Љубишиној глави мотају се и друге ствари на које је много поноснији. Уз блажен осмах на лицу, са толико нежности и топлине у гласу убрзо нам открива тајну:

- Постао сам и прави деда! Тачно пре месец и по дана добио сам унуку Сару!

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај интервју је изашао у "Сабору" 26. октобра 1994. године.*

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Јелица Сретеновић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".