Раде Карајчић (28) из Горњих Недељица устрелио је вука тешког скоро четрдесет килограма.

Према његовим речима, све се десило око девет сати увече у селу Доње Недељице, код места званог Чворак, где се срео са трофејним примерком вука.

- Као члан лозничког Ловачког удружења "Гучево" био сам у обиласку терена кад ми је вук прешао преко пута. Имао сам среће да га сретнем и да то буде на чистини, на њиви са које је скинут кукуруз, јер је вегетација још у овом крају бујна. Необично је да се у ово доба године нађе овако близу насељу. Од града је то десетак километара, а од првих сеоских кућа мање од 500 метара. Вукови обично селу прилазе кад су јаке зиме због хране, а зашто је овај дошао не знам. Има 36 килограма, а да је на њему уместо летње зимска длака, био би тежи још десетак килограма - прича за "Курир" Карајчић који је ловац већ 11 година.

 

 

Каже у шали да је уловио све што се може осим медведа који је заштићен и до сада вука.

Ово је каже трећи вук уловљен у лозничком крају. Први је пред нишан стао пре шездесетак година, други 2003. и сада овај.

Карајчић каже да ће трофејни примерак красити његов дом, а да је у ноћи улова имао пуно двориште другова и колега који нису могли да верују да је уловио великог вука самотњака.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".