Легендарни глумац Властимир Ђуза Стојиљковић кремиран је и сахрањен у највећој тајности, али годину дана након његове смрти мистерија је решена.

Новинари су скоро сат времена трагали за његовим спомеником, до ког има сигурно пола сата хода на периферији Новог гробља у Београду.

Фото: Архива Новости

 

Глумчева супруга Душанка Стојиљковић одлучила је да урну с његовим пепелом положи у гробницу са остацима својих родитеља Живка и Вере Врањанац.

По Ђузиној смрти, његов верни друг Власта Велисављевић није био позван ни на његову кремацију ни на полагање урне, а случајно је и сам сазнао где може да оде и посети свог колегу из класе и пријатеља.

- Нико није знао где је сахрањен, али сазнало се. Један електричар из Атељеа пратио је Душанку кад му је давала 40 дана. Седео је пред њеном кућом и чекао да она крене на гробље. Сад знамо где је и могу да одем да му упалим свећу - рекао је Власта.

Фото: ТВ Новости

 

Уметник није разумео одлуку колегине супруге Душанке да му, како су тада писали медији, током последњих дана забрани контакт с колегама.

- Обилазио сам га. Душанка је забранила свима да га посећују, али мени није могла. Рекао сам оном управнику: "Немојте да се шалите, ко мени може да забрани да видим Ђузу". Каже он да су се они тако споразумели с фамилијом - испричао својевремено је Власта.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".