Како је претучена сестра познате тиктокерке Уки Ку, тако су почеле да се оглашавају жене са естраде, међу којима су Јелена Карлеуша и Марија Шерифовић. Јелена је у својој Инстаграм објави истакла да је насиље над женама у Србији много порасло: 

-Ужасан пораст насиља над женама у Србији. Али насиље није само физичко. Насилници користе још једно убојито оружје, а то је вербално, психолошко насиље над женама.То је подједнако ужасно као и физичко насиље. А када је физичко и психолошко насиље у комбинацији, жена постаје превише уплашена да побегне јер не може да се избори са страхом. Женски мозак ради по том принципу. Страх нас блокира и улазимо у улогу жртве која пружа све мање и мање отпора. Жене, када вас партнер удара то је одмах црвена заставица- рекла је Карлеуша и додала:

Фото: Принтскрин/Инстаграм/karleusastar

 

-Али и кад вас псује, вређа, понижава, уцењује, када вас пљуне, исмева, замахује, застрашује, прети, чупа, заврће руку, уништава ваше ствари, одлучује да ли и где можете да идете, одлучује са ким можете да се дружите - то је све насиље. Чекање да се он промени је узалудно јер никад неће. Оправдавање његових поступака је синдром роба и жртве у ком живите. Ако случајно кривите себе јер сте све то доживеле од партнера, морам да вам кажем да ћете живети у паклу заувек и биће све горе. Јер нико нема право на ваш живот, родитељи вас нису одгајили да вас неко туче и крив је само онај ко вас злоставља. Ваша једина кривица је што трпите и што волите оног ко вас злоставља. Главу горе и себи будите битније од свега а поготово од њега који користи руку да вас удара уместо да мази, уста да вређају уместо да љубе. Жао ми је што ово пишем али знам колико ме жена прати и ако једна дигне главу после овога, ја сам своју мисију успешно извела- закључила је Јелена.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".