Постоји неколико рецепата за прављење сарме, али овај рецепт за спремање најукуснијег српског јела је рецепт наших баки. Због тога се вреди подсетити укуса сарме из детињства: 

Потребни састојци да бисте направили ову сарму су:

  • Кисели купус - две главице
  • Мешано мелевно месо - 700гр
  • Пиринач - 150гр
  • Алева паприка - 1 кашика
  • Маст - 2 до 3 кашике
  • Бибер - 1/2 кашичице
  • Црни лук - 3 главице
  • Бели лук - 1 главица
  • Со - по укусу
  • Суви биљни зачин - 1 кашика
  • Ребра сува домаћа - 500гр
  • Сланине суве домаће - 200гр

Начин припреме: 

Одвојите лист киселог купуса од главице и исеците ''жилу'' уколико је има по средини листа. 
 Потом издинсајте црни и бели лук на масти у средњој шерпи око десет минута. Када порумени, додајте млевено месо и сланиницу постепено. Додајте такође све зачине сем пиринча. Потребно је да динсате још  5 минута да се укус сједини па додајте пиринач опран и очишћен.  Промешајте и оставите да се мало прохлади. Сваки лист купуса пуните са по једном кашиком надева. Замотајте у сарму и поређајте у плех који сте предходно намазали машћу и обложили листом два купуса. Тако све док не утрошите фил. Преко редова сармица додајте сува ребра и између њих ако има празнина. Сипајте воду у пекач и ставите у рерну да се пржи два сата на двета степени. Служити топло.  

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja Kuhinja / ma cuisine

 

(Најжена.рс)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".