Цариници су 27. септембра 2022. године године прегледом робно-царинског магацина на аеродрому у Београду открили покушај умањивања дажбина за товар од 16.000 једнократних електронских цигарета, популарних ''пуфова''.

Наиме, поред тога што откривају кријумчарену робу, цариници свакодневно проверавају и статус пријављене робе да би потврдили да се стање наведено у документацији слаже са реалним стањем.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Неретко се баш на тај начин откривају злоупотребе чији је циљ да се умање прописане дажбине у корист већег профита за увозника.

Детаљним царинским контролама такви покушаји могу да се спрече, па су тако и у овом случају цариници приметили да је у документацији наведено да је реч о 16.000 једнократних електронских цигарета са пуњењем од по 2мл, да би на лицу места утврдили да је ипак реч о цигаретама са пуњењем од 6мл.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Товар од 16.000 пуфова разних арома (киви, манго, ментол-мохито и ледена лубеница) намењен увознику из Београда, није био прописно декларисан, а све како би се умањили трошкови акцизе који се према важећим прописима за ову врсту производа обрачунавају по милилитру пуњења.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".