Војска Јужне Кореје саопштила је да је Северна Кореја испалила данас балистичку ракету ка источним обалама Јужне Кореје.

Ово је други испаљени пројектил ове седмице, наводи "Асошијетед Прес".

Обалска стража Јапана навела је да се за пројектил, који је испалила Северна Кореја, верује да је балистичка ракета, али се не наводи где је пала, преноси британски "Ројтерс".

Бела кућа је објавила да ће америчка потпредседница Камала Харис, током боравка у Јужној Кореји, посетити сутра демилитаризовану зону која раздваја корејско полуострво.

Та посета, како се наводи, наглашава “ангажман Сједињених Америчких Држава везано за претњу коју по Сеул представља Северна Кореја”, а потпредседница Харис одаће почаст “заједничкој жртви” десетине хиљада америчких и корејских војника који су се заједно борили у Корејском рату.

Посета америчке потпредседнице долази неколико дана након што је Северна Кореја испалила балистичку ракету ка мору и тренутку када се страхује да ће Пјонгјанг извршити нови нуклеарни тест, пошто су покушаји администрације председника Џозефа Бајдена да ступи у контакт са севернокорејским вођом Ким Џонг Уном пропали.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".