Сушу Жику Јакшића народ обожава да гледа у емисији "Никад није касно", да се заједно са њим смеје и плаче, али мало ко зна да је имао озбиљан "лом" у животу.

Он сада живи лагоднијим животом, али пут до богатства био му је веома трновит. Жика је свирао бас гитару у бенду "Ритам срца", а онда се 2000. године све срушило као кула од карата.

Фото: В. Данилов

 

 

- Доживео сам тада један озбиљан лом у животу. Банкротирао сам! Сам сам био крив, јер када човек не зна шта хоће, онда ради оно што неће. Те 2000. године живео сам у Немачкој и тадашњој супрузи Снежани и сину Андрији покушавао да обезбедим бољи живот. Ушао сам у посао са неким хотелом у Немачкој, али сам убрзо схватио да сам уложио у погрешан посао. И тако сам изгубио и оно мало уштеђевине што сам имао. Завршио сам са озбиљним губитком и дугом код немачких банака од чак 100.000 марака. Шест година ми је требало све то да вратим - рекао је водитељи Жика Јакшић и додао да је он најбољи доказ за ону стару "да невоља никад не иде сама".

- Све то је додатно уздрмало брак, који се ионако био љуљао. Развео сам се 2001. године, а у то време се и растурио бенд "Ритам срца" у којем сам свирао. Све се издешавало за мање од годину дана. Ем дугујеш паре, ем ти се породица растура, ем ти се бенд гаси. Покушао сам да ту нашу групу, која је била тражена, одржим на окупу, али нисам успео - рекао је водитељ.

Фото: АТА имагес

 

 

Како би исплатио дугове немачким банкама, али и имао да плаћа алиментацију, Жика је радио шта је стигао.

- Запослио сам се као ди-џеј у дискотеци у којој сам раније свирао са бендом. Мој посао је подразумевао да идем на аеродром, дочекујем наше певаче и довозим их на наступе. Дакле, био сам и возач нашим естрадњацима. Када је газда клуба решио да реновира локал, научио сам и све физичке послове. Није ми било лако, али сам издржао јер сам желео што пре да вратим све дугове. Поносан сам на себе што сам упркос свему томе успео да исплатим све алиментације за сина - прича Јакшић, коме је најтеже пало то што су због његових дугова морали да продају женину некретнину.

- Тај стан у Александровцу нам је поклонила њена мајка. Тада сам се зарекао: ако икада зарадим паре, купићу стан за свог првенца. И хвала Богу, 2009. године је тако и било. Андрији сам узео стан у Београду, а ја сам у то време и даље живео као подстанар. Онда сам обећао себи да ћу збринути и млађег сина Душана, и то сам успео док сам био подстанар - рекао је водитељ.

Преломни тренутак у његовом животу био је када је постао један од продуцената музичког такмичења "Звезде Гранда".

Фото: Игор Маринковић/АТА имагес

 

 

- После развода од прве жене неко време сам живео у Немачкој, а затим сам се преселио у Швајцарску. Тамо сам гледао неку телевизију и синула ми је идеја за емисију "Звезде Гранда". Тај пројекат сам прво понудио БК телевизији, али су они већ купили лиценцу за "Идол", па нису били заинтересовани. Шест месеци касније, видео сам да ће то њихово такмичење да прође неславно јер такмичари не певају народњаке. Онда сам отишао код Саше Поповића, који је и тада био велики визионар, и идеја за емисију му се одмах допала. Заједнички смо кренули у тај пројекат и није нам крајњи циљ била гледаност, него да тим певачима направимо каријере - присећа се Жика.

(Хит)

БОНУС ВИДЕО:

Ђанију направили круну од пара

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".