Када је имао око седам година, Кејт и Вилијам су принцу Џорџу објаснили шта значе њихове титуле и колику одговорност оне носе.

Недавно, након што је преминула краљица Елизабета ИИ и краљ Чарлс ИИИ Кејт и Вилијам прогласио за принца и принцезу од Велса мали Џорџ је постао још озбиљнији.

Фото: Профимедиа

 

 

Он је једном приликом након што га је друг из разреда задиркивао рекао претећим тоном да ће његов тата бити краљ и да се припази - написала је у новој књизи списатељица која пише књигу о краљевској породици, Кејти Никол.

У својој новој књизи она тврди да су Џорџ, његова принцеза Шарлот и принц Луис одагајани тако да од малих ногу разумеју шта је монархија и колико су њихове улоге важне.

Додала је и да он зна да би он једног дана могао да постане будући монарх, али да се његови родитељи труде да га тиме не оптерећују пре времена.

- Одгајају своју децу, посебно принца Џорџа, са свешћу о томе ко је он и какву ће улогу наследити, али не желе их оптерећују осећајем дужности - написала је Никол.

- Џорџ схвата да ће једног дана бити краљ и као мали дечак је у сукобу с пријатељима у школи одбрусио својим вршњацима претећом реченицом: "Мој ће тата бити краљ па боље припази" - стоји у књизи.

Фото: Профимедиа

 

 

Подсетимо, принц Џорџ и принцеза Шарлот су након смрти краљице Елизабете ИИ добили ново презиме. Од сада па надаље ће бити познати као принцеза и принц од Велса уместо од Кембриџа, према титулама њихових родитеља.

Принц Вилијам и Кејт, су били познати као војвода и војвоткиња од кембриџа, али након смрти крлајице постали су принц и принцеза од Велса. Ту титулу наследили су краљ Чарлса ИИИ који је сада на престољу монархије и постао је краљ.

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО:

СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА НА ТРОНУ: Елизабета друга преминула у 97. години у замку Барморал

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".