Нападач на школу у Ижевску, који је убио 15 особа и ранио је 24 особе, био је лечен у психијатријској болници, преносе руски медији. Регионалне власти прогласиле тродневну жалост.

Нападач, мушкарац у раним тридесетим, који је идентификован као Артем Казанцев убио је 15 људи, међу којима је 11 деце и ранио је 24 особе у једној школи у Русији, а након чега се убио, саопштили су руски истражитељи.

 

 

- Убио је два чувара, а затим отворио ватру на ученике и наставнике у школи број 88 у Ижевску коју је некада и сам похађао-  додали су истражитељи. 

Руски медији преносе да је Казанцев лечен у психијатријској болници.

Са друге стране, Руски истражни комитет, који се бави великим злочинима, саопштио је да истражује сумњиве везе починиоца са неонацизмом.

- Истражитељи тренутно врше претрес његовог пребивалишта и проучавају личност нападача, његове ставове и окружење. Спроводе се провере његове привржености неофашистичким ставовима и нацистичкој идеологији - наводи се у саопштењу комитета.

Објављен је снимак на којем се види тело мушкарца како лежи у учионици са преврнутим намештајем и папирима разбацаним по крвавом поду.

 

 

Нападач је био обучен у црно, са црвеним кукастим крстом на мајици, био је наоружан са два ручно адаптирана пиштоља за испаљивање бојеве муниције и код себе је имао укупно 10 оквира муниције калибра 9 милиметара на којима је црвеном бојом исписано "мржња", саопштила је прес-служба одељења Националне гарде региона Удмурт, преноси ТАСС.

 

 

Помоћник руског министра здравља Алексеј Кузњецов казао је да група лекара путује у Ижевск да помогне жртвама пуцњаве, пренела је агенција Интерфакс.

Према његовим речима, у школу у којој ради 80 наставника и коју похађа 982 ђака упућено је 14 екипа Хитне помоћи.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".