Много је познатих који су неочекивано преминули, много пре него што су достигли дубоку старост. Не можемо а да се не запитамо, како би познате личности изгледале да су данас живе?

Па, сада можемо да видимо како. Уз помоћ технологије вештачке интелигенције, фотограф и адвокат Алпер Јесилтас креирао је серију слика под називом "Као да се ништа није догодило" која наизглед враћа иконе поп културе у живот.

Познате личности, укључујући Хита Леџера, Фредија Меркјурија, принцезу Дајану и Курта Кобејна, остариле су на његовим сликама на начин који делује изузетно уверљиво.

Јесилтас је узбуђен могућностима вештачке интелигенције. Уз то, он верује да "све што се може замислити може бити приказано као стварно", и то га је инспирисало да почне да експериментише с овом технологијом.

- Када сам почео да петљам са технологијом, видео сам пуно могућности и размишљао сам о томе шта би ме учинило најсрећнијим, а онда сам открио да бих желео да поново видим неке од људи који су ми недостајали - изјавио је он за сајт "Мy Модерн Мет".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".