За уторак упозорење се односи на локалну појаву грмљавинских непогода са градом и олујним ветром.

- У уторак нестабилно са локалном појавом грмљавинских непогода са јаким пљуском, преко 20 мм за кратко време, градом и јаким или олујним ветром у зони падавина.

На снази су жути и наранџасти метео аларми, што значи да време може бити потенцијално опасно, и да је време опасно и временске појаве могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по животиње и људе.

- Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити услове које дају државне надлежне службе – наводи се на сајту РХМЗ.

И метеоролог Марко Чубрило у најновијој временској прогнози најављује да ће током наредне недеље бити нестабилно уз честу кишу и грмљавинске пљускове.

Фото: П. Милошевић

 

- Од понедељка до среде под утицајем циклона биће нестабилно уз честу појаву кише и грмљавинских пљускова.

У понедељак ће средином дана и после подне над већим делом Србије, али и ЦрнеГоре, истока БиХ и можда истока Хрватске, бити услова и за обилније падавине, посебно на локалном новоу – каже Чубрило.

Уторак и среда доносе смену сувих, често и сунчаних периода и локалних пљускова са грмљавином, који понегде могу бити и врло обилни.

-До уторка увече ветар јужни, слаб до умерен, а затим у пролазном окретању на појачан, северозападни.

До среде максимуми око или мало изнад просека, углавном од +17 до +23 степена Целзијуса, док ће у среду бити мало свежије уз максимуме од +15 до +20 степени Целзијуса – каже метеоролог и додаје да ће у четвртак и петак поново мало топлије уз ређу појаву пљуска, док се у току ноћи ка суботи и у суботу пре подне, над већим делом региона, поново очекују киша и пљускови.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".