Његова симболика временом се мењала. Некада је представљао симбол моћи и плаве крви, а данас значи нешто сасвим друго.

За сваког ко је у римској антици носио прстен на малом прсту каже се да је на тај начин изразио своју везу с богом Сатурном.

Карактеристике попут стрпљења, талента, памети и одлучности симболи су прстена на малом прсту. Осим тога, ношење прстена на малом прсту наводно је сигнализирало супротном полу да је особа која га носи слободна.

Фото: Јутјуб принтскрин/Gentleman's Gazette

 

Када мушкарци носе прстен на малом прсту, често је то такозвани прстен с печатом, а на накиту се традиционално може видети породични грб. Прстен са печатом симболизује, углавном, племенито порекло особе која га носи и филозофију живота која иде уз њега.

Често се прича да је ношење прстена на малом прсту знак чланства у тајној организацији или ложи. Понекад се чак говори и о мафијашком идентификацијском знаку.

Фото: Јутјуб принтскрин/Gentleman's Gazette

 

Међутим, модерни мушкарци прстен на малом прсту носе само за украс. Као и увек, свако може сам да одлучи свиђа ли му се то или не.

Док мушкарци често носе прстен на малом прсту, овај комад накита тек је недавно поновно постао популаран код жена. Прстен на малом прсту постао је прави модни тренд тек захваљујући једном америчком бренду за накит. Амерички драгуљар креирао је дијамантни прстен за мали прст као одговор на венчани и веренички прстен заузетих жена. Овим прстеном слободне жене изражавају повезаност, оданост и љубав према себи. Мали прстен подсећа да женама није потребан мушкарац како би чврсто стајале на ногама. Светлуцави прстен на малом прсту требао би да нас увек изнова подсећа да волимо себе.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".