Иако је желео крофну са кремом, испоставио се да крема у њој има веома мало.

- Крофна са кремом у једној Бачкој Паланци - пише у објави уз фотографију пресечене крофне на којој крем једва и назире у самој средини крофне.

- Два окрајка од хлеба - пише у првом коментару, док у другима стоји:

- Ајде што нема крема него што ово није видело крофну;

- То није крем него бубашваба напола;

Фото: Фејсбук принтскрин

 

- Ово су две крајке хлеба;

- Крем са крофном;

- Ово не личи на крофну, чист лебац, а крема само мало да се замажу очи. Шећер ћемо да добијемо ако намажу више;

- Од оволико крема може стомак да заболи;

Весна Перинчић, председница Управног одбора Републичке уније потрошача, рекла је да декларација мора бити јасно дефинисана и нагласила је да правилници постоје за све.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

- Декларација је детаљно дефинисана са више прописа, правилника. Пре свега ту је централни закон о трговини који прописују да роба у трговини на мало мора садржати декларацију која је јасно дефинисана, недвосмислена да не би доводила потрошача у заблуду. Не сме да садржати податке да има посебна лековита својства и тако даље - објаснила је Перинчић гостујући у јутарњем програму телевизије Курир.

- За пекарске производе, на пример, такође постоји правилник о квалитету производа односно пецива. Ако трговац декларише да је производ од ражаног брашна мора имати минимум 70% ражаног брашна, уколико је реч о хељдином минимум 30%, а уколико је реч о буреку са сиром минимум 20% пуњења - додала је Перинчићева.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".