Услед срчаних проблема муж Јелице Сретеновић, преминуо је врло млад и глумицу у њеној 45. години начинио удовицом. Милош Миша Сретеновић био је деценију и по старији од драмске уметнице, која се покрај њега да ли због разлике у узрасту, да ли због обостране велике љубави и посвећености осећала заштићеном као бели медвед. 

Фото: АТА имагес

 

Годину дана од пунолетства Јелица је Миши рекла судбоносно да, а врло брзо њихов диван брак улепшао је долазак ћерке Ане, а нешто касније и наследнице Оље, коју су чекали 11 година. Нажалост, пар у бајковитој љубави није могао дуго да ужива, прекинула ју је Сретеновићева изненадна смрт.

Јелица је губитак мужа тешко поднела. Патила је дуго, чак се из стана на Врачару у ком је са Мишом провела најлепше дане иселила и преселила у кућу на Звездару, а управо њена професија ју је спасла да потпуно не потоне.


Супруг Јелице Сретеновић стално је у причама уметнице, која се радо присећа периода упознавања па и забављања са Мишом.

- Он је долазио по тетку да иду у школу заједно и практично ме је гледао како растем. Када су они имали 16 година ја сам имала пет, односно, када су пошли на факултет, ја сам била ђак првак. Иако смо се знали од раније, наш сусрет после свих тих година је био љубав на први поглед. Забављали смо се годину дана. Миша је био озбиљан човек, радио је у Скупштини града и, нормално, излазио по ресторанима. Кад ја пожелим да идем у дискотеку, и он је ишао са мном. Излудујем се, изђускам, а он седи и чека и понекад се само прекрсти. Миша је био сјајан! - испричала је она једном приликом, радосна што је први унук добио име по деди.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Јелица Сретеновић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".