На британском ауто-путу М6, који повезује Енглеску и Шкотску, саобраћајна камера забележила је необичну сцену која је могла да угрози живот учесницима саобраћаја. 

Наиме, како пишу британски медији, 4. фебруара ове године на поменутом путу одиграла се несвакидашња ситуација. Како се види на објављеном снимку, дошло је до размене лименке пива између два возила при брзини од преко 110km/h.

Дејли мејл пише да је Пол Холмс, возач једног од возила, остао без возачке дозволе због опасне вожње после ове мале егзибиције на путу. Како се наводи, овај 24-годишњак је узео конзерву од једног путника у белом минибусу на прометном ауто-путу. 

Он ће морати поново да полаже вожњу, а председник судског већа је његов потез оценио као несмотран и истакао је да је срећа што га није коштао живота. 

На снимку надзорне камере види се како Холмс вози црвени аутомобил и да мења траке како би пратио бели минибус. 

Он стиже до белог возила и вози паралелно са њим. У том тренутку, особа из минибуса пружа лименку пива кроз прозор и додаје је Холмсу. 

 

 

Центар за правосуђе Северног Стафордшира истиче да је ауто-пут у то време био пун и да је овај чин могао да има "катастрофалне" последице

Холмсов адвокат истиче да је то за његовог клијента био узбудљив дан и да је имао потпуну контролу над возилом. 

- Пролазили су поред ове групе људи који су почели да гестикулирају и машу им. Било је шале са њима, били су расположени. У тренутку га је ухватио жар момачке забаве и бизарно је пристао да узме ову конзерву и да је свом пријатељу - рекао је адвокат и додаје:

- Све време имао је потпуну контролу над возилом и није скретао поглед са пута. Само је испружио руку. Била је то тренутна глупост.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".