Глас Тање Бањанин, певачице која је крајем деведесетих прошлог века продрмала поп сцену бивше Југославије, остао је у сећању многих њених фанова.

Девојка из Бечеја, дуге косе и са јаким емотивним набојем, није постала тако велика звезда како се очекивало. Ипак, они који цене праве ствари враћају се њеним песмама и интерпретацији.

 

Фото: Јутјуб принтскрин/Tanja Banjanin

 

 

Тања има своју причу, и приватну и музичку, и тренутно много ради, а могли смо само да је видимо на телевизији и у медијима.

Она је гостовала у "Шареници" на РТС-у и све је одушевила својим изгледом.

Иначе, она је скоро говорила за Куриову "Лену" на тему каријере и својих успеха, а осврнула се и на победу на Будванском фестивалу 1997. године када је извела нумеру "Ја чиним све" и 4 албума које је објавила.

Фото: РТС принтскрин

 

 

- Генерално сам задовољна. Можда је могло да буде више албума, вероватно је и препоручљиво с обзиром на тренд да се издаје што више и да не силазиш с медија. Али ја сам стара школа, и даље придајем више важности квалитету него квантитету. Питање је да ли би албуми, да их је било више, задовољили моје критеријуме. Са друге стране, дефинитивно постоји сада већ вишедеценијска ауторска криза. Јако је мало заиста квалитетних песама које обећавају да победе време... Умела сам, рецимо, да одбијем и учешће на неким фестивалима јер немам довољно квалитетну песму - рекла је Тања тада.

Фото: В. Данилов

 

 

Тања је по образовању правник, а открила је и чиме се бави.

- Поново, осим што певам, након корона периода радим у правној струци. Многи музичари су се окренули и неком другом послу. Добили смо добру и прилично трауматичну лекцију за време присилне тишине - казала је певачица.

 

Тања је причала и да није превелики љубитељ старења и да не воли своје рођендане, а онда је објаснила зашто.

 

 

- Мене процес старења није радовао ни у мојој десетој-петнаестој години. Некако сам га од малих ногу била свесна, а камоли сада. Колико ја видим, протоком времена све постаје само теже и компликованије. Никад нисам била начисто у чему је поента све те пролазности, и генерално, у чему је поента наше немоћи.

- С временом, изгледа, нисам постала ни мудрија у том смислу. Не, не волим своје рођендане, не волим старење... За мене је цео тај процес живот-смрт бесмислен. Флоскуле типа "уживај у малим стварима" мени не помажу. Са друге стране, велика је ствар имати децу, живети за њих и због њих, али то не умањује чињеницу да ја и даље старим и само идем ка крају. Као и сви, уосталом - искрена је.

Деведесете, када је Тања постала популарна памти по "студирању, ратовима, мобилизациј, инфлацији, лупању у лонце и шетње, шверц, сналажењу, мувању".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".