Бројна остварења српске кинематографије остала су упамћена због незаборавних јунака који на непоновљив начин публици приближавају друге светове и идентитете. Неретко се догађало да наши истакнути глумци доживе трансформацију кроз своје улоге и постану жене.

Пред вама је топ 5 српских глумаца који су "постали жене".

5. Бранислав Зеремски у филму “Давитељ против давитеља”

Фото: Јутјуб принтскрин/Центар филм

 

 

У култном филму из 1984. године тајни агент Родољуб Јовановић, кога тумачи Зеремски, по задатку прерушава се у жену и страда од стиска давитеља Пере Митића, кога глуми чувени Ташко Начић. Митић, чију улогу је маестрално изнео Ташко, и сам ће на крају филма на себе ставити женску одећу и нашминкати се.

4. Милан Лане Гутовић у филму “Шпијун на штиклама”

Фото: Јутјуб принтскрин/Густав Г

 

Лане у југословенском филму из 1988. године тумачи службеника Нарциса Зеца, кога ће директорка новоосноване дискографске куће послати на чудноват задатка. Како би се дочепао ексклузивних снимака светске естрадне звезде у конкурентској дискографској кући Нарцис постаје чистачица Нарциса – шпијун на штиклама.

3. Власта Велисављевић у филму “Мала ноћна музика”

Фото: Јутјуб принтскрин/Центар филм

 

 

Баба Ната, коју глуми Власта, мирна је бака из комшилука која грешком попије чај за подизање либида, а затим подивља. Поред Велисављевића у овом филму улогу жене, тачније домино бабе Пауне, игра глумац Феђа Стојановић.

2. Борис Миливојевић у филму “Наташа”

Фото: Јутјуб принтскрин/Центар филм

 

 

Миливојевић у овом остварењу тумачи улогу Џени, трансродне особе, а најбоље пријатељице главне јунакиње Наташе. Борисова улога унела је хумористични аспект у овај филм суморне тематике.

1. Небојша Глоговац у филму “Устав Републике Хрватске”

 

Фото: Јутјуб принтскрин/TheMovieSquad

 

 

Глоговац је улогом Вљека Краља, у филму скорашњег датума, веродостојно изнео судбину декларисаног хомосексуалца и трансвестита са радикалним ставовима.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике  из приватног албума - Миша Јанкетић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".