Певачица Злата Петровић од када се појавила на нашој музичкој сцени не престаје да интригира фанове како својим изгледом, тако и љубавним животом. 

Оно што је неоспорно јесте њен дар и таленат за певање.

Веома често су певачицу Тању Савић када се појавила у "Звездама Гранда" поредили баш са Златом Петровић. Оно што их је повезивало јесу специфичан осмех и шарм, невероватна физичка сличност, као и вокалне способности.

Фото: В. Данилов

 

Злата Петровић је у младости била тиха патња многим мушкарцима. Таман када медији помисле да ће да се скраси са једним мушкарцем, она га остави и појави се са новим.

Тако је једном приликом ухваћена руку под руку ни мање ни више него са холивудским глумцем и заводником Аленом Делоном.

Фото: Профимедиа

 

 На питање новинара да ли ће то да потраје, она је тада шаљиво рекла:

- Па наравно да неће. Ален ми је само одскочна даска да ускочим у свет филма, јер кад могу Шер и Драгана Мирковић што не бих и ја.

Фото: Репринт Сабор

 

Јавности је познато и то да је својевремено Саша Поповић био лудо заљубљен у Злату, да ју је чак и запросио, али да је она рекла не.

 - Тако је морало да се деси. Запросио ме је у погрешно време, ништа више. Он је био личност која је најкомплетнија. Стојим иза тога да је ненормално комплетан човек. Тада сам тек изашла из брака, да је било другачије, вероватно бих се удала за њега - рекла је Злата.

Фото: Петар Милошевић

 

Данас Злата иако је доста времена прошло од њеног првог естрадног појављивања у медијима, и даље може да се похвали завидном фигуром, па тако изгледом парира и много млађим колегиницама.

Фото: Н.Скендерија

 

 Неке од песама које су је прославиле и винуле у сам врх естрадног неба јесу: "Дођи да ми руке грејеш", "Учинило време своје", "Миришеш на њу", "Загушљиво".

Буран љубавни живот

Њен приватни живот је одувек био интересантан медијима. Родитељи су је удали на силу када је имала четрнаест година, а она је две године касније напустила мужа и удала се за другог.

Фото: Зоран Јовановић

 

Била је у браку са певачем народне музике, Хасаном Дудићем, али су се развели. Након тога се удала за ТВ-лице, Зорана Пејића - Пеју, међутим ни тај брак није потрајао.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Из оба брака има по једног сина. Године 2010. учествовала је у ријалитију Фарма.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај интервју је изашао у "Сабору" 7. марта 1994. године.*

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Завирите у луксузни бечки дворац Драгане Мирковић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".