Његова примена у нези је велика, ефикасан је али не и згодан да се користи у свако доба. Зато смо вам спремили савете како да се негујете медом док спавате.

Ефикасно је и комфорно

Урадите пилинг усана, па нанесите танак слој меда на њих пре него што кренете на спавање. Пробудићете се са меким, глатким уснама. Усне су битне за општи утисак, кожа на њима је најтања на телу, а често их занемарујемo.

Акне

Нанесите мед на упаљене делове лица и покријте их газом или ставите фластер. Оставите да делује преко ноћи и ујутру исперите водом. Мед је ефикасан антибиотик који често делује и на бактерије отпорне на друге антибиотике, а знамо да су баш бактерије, уз мртве ћелије и вишак себума, узрок бубуљица и акни на лицу.

Расцветали крајеви

Решите се расцветалих крајева маском од меда и маслиновог уља која делује ноћу док ви спавате. Нанесите је само на крајеве, хидрираће и нахраниће пресушену косу.

За сјајну кожу

Помешајте један део меда и два дела чистог алоја вера гела и нанесите на лице пред спавање. За ефекат здраве и блиставе коже можемо да захвалимо комплексу витамина Б из меда. Они су задужени за нормално функционисање коже, обнављање ћелија, штите од слободних радикала и смањују упалне процесе.

 

Посветлите косу

Измешајте мед са чајем од камилице и сипајте у бочицу са распршивачем. Испрскајте косу пред спавање, ставите капу за туширање или је увијте пластичном фолијом и оставите да делује преко ноћи.

Митисери

Црне тачкице познатије као митисери баш задају муке. Третирајте их мешавином меда и сока од лимуна. Нанесите пред спавање на проблематичне делове, не на цело лице. Кожа лица најподложнија је скупљању прљавштине и себума у порама, те настанку митисера, а мед је одлична маска зато што их везује за себе.