На једном од полигона Војске Србије сегменте напредне обуке пролазе борбени тимови Батаљона за специјалне операције „Грифони“ из састава ове бригаде.

Њих је данас обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и том приликом је присуствовао реализацији гађања из савременог наоружања којим је јединица опремљена.

Фото: Војска Србије

 

Борбени тимови су данас по циљевима дејствовали из митраљеза са борбених возила „хамви“, затим пушкомитраљеза, снајперских и далекометних пушака, остваривши притом одличне резултате.

ЕФИКАСНО И БРЗО НЕУТРАЛИСАЊЕ ЦИЉЕВА

Изражавајући задовољство приказаном одличном оспособљеношћу војника и старешина за ефикасно и брзо неутралисање циљева на средњим и великим даљинама, њиховим односом према задацима и високим моралом.

Фото: Војска Србије

 

Начелник Генералштаба је истакао да се од припадника специјалних снага Војске Србије очекује да увек буду спремни да први одговоре на угрожавање безбедности државе и грађана и изврше сваки задатак који пред њих постави државно и војно руководство.

ВОЈСКА СРБИЈЕ: Обука на хеликоптерима ми-35 и Гама

Реализацијом захтевне и комплексне обуке, која се у 72. бригади за специјалне операције изводи током целе године, у свим тактичким, временским и земљишним условима.

Фото: Војска Србије

 

Обезбеђује се врхунска оспособљеност, физичка припремљеност и ментална снага војника и старешина, те висок ниво борбене готовости који краси ову елитну јединицу Војске Србије.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".