Супруга Новака Ђоковића, проговорила о интресовању медија за њихову децу.

- Престала сам да пратим многе ствари које пишу о мени јер сам схватила да како ја изговорим нешто то постане велики наслов, бомбастичан. Новак и ја смо као и остали парови, имамо сукобе као и већина људи у брачној заједници. Не желим да имам идеју зато што смо познате личности да је код нас све лепо, дивно, бајковито. Медији стварају слику о успешним људима као да су нека недостижна тачка за многе људе, у ствари није тако. Ја се трудим да будем на истом нивоу са свима, зато отворено причам о родитељству. Супруга Новака Ђоковића је успела да доведе у Србију светски познату докторку Шефали Сабари, која је иначе светски стручњак за родитељство, клинички психолог и ауторка је неколико бестселера. Јелена је током гостовања на К1 телевизији најавила и предавања у Београду, Загребу и Љубљани.

Фото: Драган Миловановић

 

 

- Мислила сам да ће мени родитељство доћи природно, као да је родитељство процес који је свима инстинктиван. Међутим, оно што ми је природно дошло је да поновим све научене програме које сам подсвесно упијала у мом детињству. Због тога су моје реакције на одређена понашања моје деце била таква да вичем или да сам исфрустрирана, осећала сам да то нешто треба да преправљам, коригујем, јер моје дете није онако како сам ја исфантазирала. Када те ствари почну да се дешавају, стално смо у неком конфликту и у сталном отпору од тога што се дешава. Ту ми је помогла докторка Шефали која ми је објаснила да доста имамо да радимо на себи. До ње сам дошла слушајући препоруке Опре Винфри. Она је затим открила шта заправо значи свесно родитељство.

Фото: В. Данилов

 

 

- Битно је да ми будемо бољи да би били бољи за друге. Стално се бавимо дететом споља, а треба да прихватимо дете какво јесте, треба да га волимо и поштујемо. Његов аутентични израз да просто прихватимо. Свесно родитељство акценат ставља на родитеља. Он је тај који мора да одрасте. Јелена Ђоковић се осврнула и објаснила како изгледа живот деце познатих родитеља. - Када гледамо децу познатих људи некако смо критични доста према њима. Кроз понашање, кроз изразе лица, с ким су итд… Жао ми је да тако нешто видим јер сви имамо права да проживимо различита искуства, па и да грешимо, и то је у реду. Као да се познатим људима и деци не праштају те грешке. Волела бих да моју децу заштитим, али нисам сигурна да ћу то успети. То је њихов пут који ја морам да прихватим као такав. Рођени су у овој породици и то им је што им је - рекла је Јелена Ђоковић у емисији „Кец на једанаест“.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Јелена и Новак Ђоковић фондација

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".