Мајка им је преминула 1974. године и то само неколико дана након што је доживела мождани удар на очевој сахрани.

- Бојим се да је било горе од тога и да смо се ретко поновно сетили ње. Били смо тројица Ираца и избегавали смо бол за коју смо знали да ћемо је осећати ако будемо причали и мислили о њој - признао је Боно.

Описао је и догађај са дедине сахране када је видео оца како кроз гомилу окупљених носи мајку у наручју.

Фото: Јутјуб принтскрин/TODAY

 

- Журио се да је одведе у болницу. Срушила се крај гроба док су њеног властитог оца спуштали у земљу - присетио се певач.

Само три дана касније он и брат доведени су у болницу да се опросте од ње, а њихов живот од тада је био обележен меланхолијом, мистеријом и мелодрамом.

Раније ове године Вокс је дао интервју за у којем је рекао како је у једној француској капелици тражио опроштај од свог покојног оца за начин на који се понашао према њему после мајчине смрти.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Rock & Roll Hall of Fame

 

- Извинио сам се оцу у малој капелици у Француској након што је преминуо. Отишао сам тамо када није било никога и запалио сам свећу. Клекнуо сам на колена и само сам рекао 'Гледај, жао ми је што нисам био ту за тебе. Пуно си прошао, молим те, опрости ми.' Имао сам компликован однос са Бобом. Сигуран сам да је са мном било тешко носити се и осећам се као да нисам био уз њега на начин на који је требало да будем - открио је тада Вокс. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Момчило Бајагић Бајага - ретроспектива каријере

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".