Мало ко зна да су глумица Милица Томашевић и манекенка Анђелка сестре. Још као тинејџерке преселиле су се из родног Зубиног Потока у Београд, где су завршиле средњу школу.

Данас су веома успешне у свом послу. Милицу можемо видети у зпаженим серијским улогама, док је Анђелка шетала модним пистама Мајамија и Лондона.


"Одмалена сам знала да ћу се бавити неком уметношћу, само нисам била сигурна шта ћу одабрати, пошто ме све интересовало", рекла је Милица.

Међутим, њена мајка имала је жељу да Милица упише нешто друго.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/mtomasevic222

 

"Родитељи су инсистирали да упишем нешто конкретно, од чега ћу касније моћи да живим, глума им је деловала као врло несигуран посао. Размишљала сам о архитектури, али је избор пао на економију, па сам упоредо са оним за глуму полагала пријемни и за економски факултет и била прва на ранг-листи. Онда сам одлучила да завршим и једне и друге студије и била принуђена да се сналазим, по три месеца сам проводила код куће и у Београду и некако успевала да увек све уклопим. Било је тешко, али сам издржала, а сад ми економија добро дође да се снађем. Чак ме и колеге често питају за економски или банкарски савет.", рекла је глумица.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/andjelka.tomasevic

 

Милица је дошла у Београд годину дана пре сестре, тако да је Анђелки било пуно лакше да се уклопи у средину уз Миличину помоћ. Међутим, због свог специфичног акцента, сестре су се суочавале са задиркивањима својих вршњака.

Фото: В. Данилов

 

"Милица је завршила први разред средње школе и већ се мало одомаћила у дому за ученике. Имао је ко да ме дочека, уз то је она увек деловала много зрелије од својих вршњака. Обе смо се тада суочавале с проблемима, у школи су нас задиркивали због акцента. Мислим да су сва деца из унутрашњости искусила сличне тешкоће са оном рођеном у Београду. Нису им били јасни наши акценат и дикција, али све то смо брзо успеле да превазиђемо и уклопимо се у друштво.", објаснила је Анђелка.

Фото: В. Данилов

 

Упркос свим препрекама, њих две су успеле да изграде успешне каријере, а њихове слике данас красе насловне стране.

У последње време заједно раде на разним модним кампањама те све чешће можемо видети како блистају на заједничким фотографијама.

(Глорија)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".