Храбра бака успела је да савлада наоружаног разбојника који је желео да опљачка њену продавницу, а рођак јој је помогао да пљачкаша задрже док не дође полиција. 

63-годишња Розен Гибсон постала је позната након што се снимак са сигурносних камера радње проширио на друштвеним мрежама. 

Како се на снимку види, госпођа је радила у смени са својим 26-годишњим рођаком Кристофером Брауном када је у продавницу ушао човек са фантомком наоружан чекићем. Он је тражио новац од Кристофера, који је стајао иза пулта, док је Розен услуживала другу муштерију. 

Кристофер је тада инстинктивно бацио гомилу новина на разбојника како би му скренуо пажњу, а Розен га је у том тренукту оборила на под. Потом је Кристофер прескочио пулт иза кога је стајао и бацио се на леђа пљачкашу. 

У наставку снимка види се како се Розен и њен рођак рву са лоповом који очајнички покушава да се измигољи, али му то не полази за руком. На крају је морао да сачека полицију која га је одмах ухапсила.

Иако се покушај пљачке догодио у децембру прошле године, снимак је тек сад постао виралан на друштвеним мрежама, пише Дејли мејл

– Када сам погледала снимак, била сам шокирана. Једноставно не могу да верујем да сам то урадила. Много ствари се променило откако се то догодило – рекла је Розен за британске медије.

Оно што је интересантно јесте чињеница да је Розен висока свега метар и по!

Касније је откривено да је нападач Џорџ Кинир био наоружан ножем када је покушао да опљачка радњу. Кинир је ветеран оружаних снага и признао је покушај пљачке и претњу насиљем на суду у Глазгову. 

Розен наводи да је препознала пљачкаша када му је скинула маску. 

- Препознала сам га као некога ко је раније био у радњи - рекла је она.

Како каже, из полиције су јој рекли да је нападач код себе имао и нож који је пронађен приликом претреса. 

Храбра жена се осврнула и на то како је овај напад ипак преплашио и натерао је да промени навике.

– Раније никада не бих оклевала да стојим испред радње рано ујутру док чекамо да је отворимо, што сам радила задње 42 године. Сада чекам у ауту преко пута – додала је Розен.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".