Човек кога је прошлог месеца на обалама централне Калифорније зверски напала велика бела ајкула, каже да га је животиња жвакала и испљунула јер га је помешала са фоком. 

Како Стив Брумер наводи, он се очајнички борио против морске немани, а овај напад је преживео само зато што је користио песнице и ноге како би се одбранио од звери. 

Овај 62-годишињак из САД рекао је да је пливао у мору пре него што га је у дубину одвукла смртоносна животиња, преноси Мирор.

- Био сам на око 150 метара од обале, у близини плаже, када сам осетио зубе преко мојих бутина и стомака. Зграбила ме ајкула и повукла горе, а затим одвукла у дубљу воду - рекао је Брумер.

Говорећи из болничког кревета у медицинском центру Нативидад, Стив је описао како га је ајкула пустила након што га је одвукла под воду и открио шта је следеће урадио како би се уверио да га више неће напасти.

- Онда ме је, наравно, испљунула. Ја нисам фока. Она тражи фоку. Ми нисмо њихова храна - закључио је овај учитељ у пензији.

Брумер је додао да се потом поново нашао очи у очи са ајкулом, али да ју је гурнуо руком и шутнуо ногом. Потом се ајкула окренула и отишла. 

Након што је испливао на површину воде, Стив је почео да виче у помоћ. Спасио га је брачни пар Ејми и Пол Бенди, медицинска сестра и полицајац, који су дојурили на својим даскама за веслање и позвали хитну помоћ. Други човек, Хит Бредок, заронио је са даском за сурфовање којом су њих троје носили Стива на сигурно.

У разговору за КСБВ, Бредок је рекао: "Донели смо моју највећу даску и Пол ми је помогао да жртву одгурам на дасци. Вриштао је упомоћ, могло се рећи по звуку и емоцијама у његовом гласу да нешто дефинитивно није било у реду."

Стиву су помагале две медицинске сестре интензивне неге и доктор који је био на плажи где се десио напад, и ставили су му импровизоване повезе како би зауставили тешко крварење из руку и ногу.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".