Глумац Метју Пери један од омиљених ликова серије "Пријатељи", који је својим хумором и ситуацијама у којима се налазио успевао да засмеје цео свет, већ неко време не личи на старог, насмејаног Чендлера Бинга.

Фото: Профимедиа

 

Наиме, познати глумац је већ крајем снимања једне од најпопуларнијих серија свих времена, која је обележила једно време и које гледају генерације које у то време нису биле ни рођене, признао да се бори са зависношћу од алкохолизма. Средином 2021. године, екипа глумаца из серије се окупила поводом специјалне емисије, након које се највише причало о томе како Метју Пери изгледа и како се понаша. Недуго након овог сусрета, глумац је виђен на улицама у непрепознатљивом издању.

Како преносе домаћи медији, њега су том приликом усликали док је шетао улицама Лос Анђелеса док је ишао по кафу. На себи је носио широку мајицу, али оно што је било видљиво су били његова телесна тежина и отекло лице. Прошло је више од двадесет година како је емитована серија "Пријатељи", улед чега су се сви глумци променили, али је промена осим у његовом изгледу, била приметна и у томе што је током снимања деловао погубљено и дезоријентисано. У једном од интервјуа приликом снимања специјалне емисије поводом поновног окупљања, Чендлер је замуцкивао и често причао неразговетно. Што је глумац касније објаснио и правдао да је тог дана имао операцију зуба.

Фото: Профимедиа

 

Метју је крајем 90-их година био у проблемима са алкохолизмом. Након несреће коју је доживео 1997. године када је возио скутер за воду, почео је да узима лекове под надзором лекара и пријавио се у клинику која помаже алкохоличарима и зависницима од лекова. Године 2000. је примљен у болницу због панкреатитиса који је настао као последица узимања лекова. У том периоду је изгубио 10 килограма, што је имало одраза на његове улоге. 

Познати глумац, који је освојио публику својим осмехом и харизмом, изјавио је да се не сећа детаља током три године снимања, јер је тада био "мало изван себе". Како је изјавио својевремено за BBC: "Одговор би био да се не сећам три године снимања, тако да у обзир не долази ни једна  од епизода снимљених у том периоду. Био сам мало изван себе између треће и шесте сезоне."

Фото: Профимедиа

 

Настављајући да је зависност иза њега и да је тај тежак период пребродио. Како је прошле године раскинуо веридбу са својом изабраницом Моли Харвиц, ретко се појављује у јавности. Познати уметник тренутно ради на својој књизи "Пријатељи, љубавници и велика страшна ствар" која би требала да садржи све занимљивости из приватног и пословног живота. Како је Метју својевремено изјавио, приликом најаве својих мемоара: "Толико је тога написано о мојој прошлости. Мислио сам да је време да људи чују моју страну приче. Преживео сам да испричам причу, иако се понекад чинило да то тако неће бити и све је овде."

Фото: Профимедиа

 

Издавач књиге Flatiron Books, открио је у октобру 2021. године да су потписали уговор са познатим глумцем о писању његових мемоара. Како је пренела издавачка кућа Фокс њуз: "У књизи Пери води читаоце иза кулиса и на сцену најуспешнијег ситкома свих времена, док говори о својој приватној борби са зависношћу."

ФОТО ГАЛЕРИЈА:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".