Несталу девојчицу је снимио приватни дрон на једном неуређеном игралишту неких пет километара од вртића из кога је нестала. За девојчицом је трагало цело Кладово скоро осам сати, а у потрагу су се укључили и дронови.

Према речима мајке, она ће ускоро да напуни пет година, али слабо комуницира. Двориште вртића из којег је нестала девојчица је ограђено, међутим, није закључано.

Фото: Приватна архива

 

За сада никоме није јасно како се девојчица неприметно ишуњала и отишла из вртића. Верујемо да је свима лакнуло када је синоћ објављена вест да је петогодишња девојчица из Кладова пронађена. Ипак, целу Србију први је "дигао на ноге" њен суграђанин Саша Петровић објавом на друштвеним мрежама да је девојчица нестала.

Фото: Приватна архива

 

Саша Петровић је појаснио више о јучерашњој потрази.

- Наравно, она је добро, међутим, ради се о детету које има посебне потребе. Треба да се изврши једна психолошка процена стања тог детета које је блатњаво било, уплашено и промрзло. Та путања којом се она кретала није нимало угодна. На улици је приметан велики број паса на који указујемо већ дужи временски период - рекао је Петровић.

- Ни трена нисам оклевао само сам зграбио јакну, снимио лајв у предсобљу свог стана и одмах кренуо у потрагу. Знао сам да је сваки минут драгоцен - рекао је Петровић.

Фото: Приватна архива

 

- Истина је увек на пола пута. Неко ће вам рећи да је она сама ишетала или да је прошла кроз неку рупу на огради. Међутим, мислим да се ради о озбиљном пропусту. Јер осим васпитачице, дете је имало и пратњу као дете које не говори. Према путањи којом се кретала, види се да она није изашла на главну капију. Морамо такође да знамо чињеницу да се у близини Кладова појављују шакали, мада не само у близини него и по улицама Кладова - истакао је Петровић.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".