Према незваничним сазнањима, И. М. је 20. септембра изашао из затвора Нова Скела, где је служио казну, а из затвора су, према речима нашег извора, благовремено обавестили МУП када овом човеку истиче казна и када ће се наћи ван зидина казамата, односо на улици.

- Серијски силоватељ је изузетно опасан. Веома је насилан и код себе је приликом скоро сваког напада, силовања и злостављања жена, имао хладно оружје. Такође, нападао је претежно незаштићене жене које су биле на улици, или раде у бутицима, трафикама - каже саговорник "Курира".

- Оно што је лоше, јесте да је и тада М. "покривао" целу територију града Београда, па је тако силовао жене и на Врачару, Вождовцу, Дорћолу, али и Карабурми.

Саговорник подсећа да је серијски силоватељ и сам за себе на изрицању пресуде рекао да је опасан, признавши оно за шта се терери.

Подсетимо, серијски силоватељ и пљачакаш више пута је осуђиван због тог кривичног дела.Он је висок 175 центиметара, тамнопут је и снажне грађе.

Први пут, подсетимо, напао је 1992. године, када је имао само 14 година. Тада је за само три дана напао 9 жена, од којих је 4 силовао. На слободу је изашао 2001. године. Међутим, по свему судећи затвор га није "поправио", па је само месец дана након изласка са робије опет напао. Тада је силовао једну жену и починио осам разбојништва.

Наиме, у једном козметичком салону силовао је М. А. и опљачкао. Ушао је у радњу и тражио крему, потом је видео да се кључ од салона налази у брави, искористио је то, закључао салон и одвукао девојку у соларијум где ју је силовао. Тада је осуђен на 10 година, али је из "Забеле" изашао после 5 и по година. Његов поход се наставио по изласку из затвора.

У септембру 2007. ушао је у један бутик у Улици Максима Горког и силовао продавачицу, а по изласку из радње украо је јакну и новац. Међутим, силоватељ се ту није зауставио, па је сутрадан ушао у оптичарску радњу у Улици војводе Степе и уз претњу ножем украо паре, златан ланац и наочаре.

Након серијских напада 2007. године полиција је кренула у потрагу за њим која је трајала 4 дана. Ухапшен 20. септембра око 19:30 часова на Ади Хуји на Карабурми.

- Непосредно после хапшења на саслушању у полицији признао је и до детаља изнео на који је начин напаствовао девојке. Признао је да продавачици у бутику на Врачару ставио нож под грло, наредио јој да уђе у кабину, а потом и да се скине. Описао је и како се иживљавао над несрећном девојком - подсећа саговорник.

Приликом изрицања пресуде, судија је пре 15 година навела да је И. М. "друштвено опасан".

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".