Фронтмен рок групе "Електрични оргазам" Срђан Гојковић Гиле најпознатији је наш будиста, а о вери је више пута причао за медије истичући да је свестан да многи имају предрасуде о будизму због незнања. Он је истицао и да будизам и не доживљава као религију.

- Не доживљавам будизам као религију, свестан сам да по неким елементима јесте религија, али мене религије не занимају, и управо то ме је привукло. Будизам није оно на шта религије обично личе, организован систем веровања, што мене не привлачи нити занима - рекао је својевремено Гиле.

Фото: Алекса Станковић

 

Поред Гилета, и покојни певач народне музике Синан Сакић нашао је мир у истој религији. Синан Сакић и супруга Сабина тврдили су да су се уверили у бројна чуда, а спас су пронашли код индијског духовног вође Саи Бабе. Синан је својевремено изјављивао да је у будизму пронашао оно што највше воли и да сваким даном ради на духовном узрастању, а први пут је у Индији боравио када је његов најмлађи син Ален задобио тешке опекотине. Синан је био уверен да је за његово излечење заслужан боравак у храму Саи Бабе, те је деценијама практиковао обичаје ове вере.

Фото: АТА имагес

 

Фахрета Живојиновић једна је од многих јавних личности са домаће сцене која је променила веру. Из ислама певачица је прешла у православље, а на крштењу добила име Јелена. Брена никада није причала о разлозима који су је навели на овај потез, али се придржава свих правила 'нове вере', те празнује православне празнике и славу Аранђеловдан. Она је истицала и да су је погађале спекулације у јавности везане за промену имена и вере.

- Правиле су се разне спекулације о промени мог имена и вере, заиста је било тешко поднети све те бесмислице. Моја публика и породица су били нешто што представља адреналин за животом - рекла је Брана за емисију Ексклузив.

Фото: Јутјуб принтскрин/ОФФИЦИЕЛНИ КАНАЛ НИНО РЕШИЋ ЛЕГЕНДА

 

Покојни певач Нино Решић рођен је као Амир Решић, а као младић променио је веру и из ислама прешао у православље, где је добио име Никола, па и надимак Нино. Причало се да је веру променио због тржишта и каријере. 2004. године, па да је опет име променио у Амир Решић. Такође се спекулисало и да је то учинио због православне супруге Саре Марковић.

Ипак, Нино никада јавно није објаснио разлоге због чега је променио веру.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ђорђе Давид - ретроспектива каријере

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".