Пар је однедавно разведен. Никад није било пријаве насиља у њиховој породици. Муж је према наводима мештана био алкохоличар и дошао је код ње како би се помирили. Била је увек насмејана, старости око 50 година и радила је у фабрици чипке.

Здравко Рајевић, председник Синдиката за борбу против криминала и корупције, гостовао је у јутарњем програму Курир телевизије где је детаљно описао психолошки профил такве особе.

- Бројна истраживања довела су до психолошког профила који има 5 кључних карактеристика. Прва карактеристика је да је та особа рођена у том граду и живи у том граду. Друга је да нема стално запослење. Трећа је да он живи са својом партнерком у заједници и да по правилу има двоје деце. Четврта особина је да није никада раније осуђиван и нема историју кривичних дела - рекла је Рајевић.

- Пета особина је структуиран поремећај личности који осликава специфичности самог одрастања убице. Обично потиче из патријахалне породице. Жене у таквим породицама примају различите видове дискриминације и од њих се очекује послушност и покорност.

Он на њу гледа као на предмет личне својине. Оно што указује да ће доћи до конкретне реализације самог убиства јесте чињеница да често конзумира претерану количину алкохола или је склон да узима психоактивне супстанце или наркотике - рекла је Рајевић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".