Аргентински нападач Емилијано Сала никада није дочекао прилику да заигра у енглеској Премијер лиги. Он је на зиму 2019. прешао из Нанта у Кардиф, али је погинуо у авионској несрећи само неколико дана након што је трансфер озваничен.

Сала је, након потписа за Кардиф, пожелео да се поздрави са донедавним саиграчима из Нанта те је кренуо приватним, малим авионом до Француске и натраг. До Нанта је стигао, али није никада назад до Велса јер се авион срушио у море и том приликом су погинули и фудбалер и пилот.

Данас је, готово три године након несреће, ББЦ је данас објавио преписку разговора између пилота Дејвида Иботсона и његовог колеге. Иботсон се пожалио на стање авиона након што је стигао у Нант.

- Летео сам и само сам чуо ‘бум‘. Питао сам се шта није у реду. Сви параметри су били ОК и још увек сам летео. Ипак, то ти привуче пажњу. Овај авион мора назад у хангар - рекао је Иботсон те додао једну ствар која довољно говори о томе колико је био забринут за следећи лет:

- Прслук за спасавање обично ставим између седишта, али сутра ћу је сигурно носити - рекао је пилот.

И сам Сала је био забринут што се може видети из последње поруке коју је послао свом пријатељу.

- Уплашен сам. Авион изгледа као да ће се распасти. Не знам хоће ли ме ико тражити јер ме сигурно неће наћи - написао је аргентински нападач.

Обдукција је показала од чега је преминуо несуђени фудбалер Кардифа. Наиме, како су навели истражитељи, кобне су биле повреде главе и трупа, до којих је дошло после пада летилице у Ламанш.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".