Председник Српске радиклане странке Војислав Шешељ изјавио је данас да жели да се повуче са чела странке, чији је председник 32 године, али да остаје у политици и додао да то чини јер има утисак да је "досадио народу".

- Нећу бити председник СРС, али ћу остати у политици. Ако ништа друго - писаћу. Хтео сам да се већ повучем и да сада у септембру одржимо ванредни конгрес, да се бира нови председник, међутим већина чланова председничког колегијума које сам консултовао била је против тога - казао је Шешељ гостујући у "Уранку" на Телевизији К1.

Додао је да је одлуку о повлачњу одложио на инсистирање страначких колега и чланова до редовног конгреса у мају следеће године.

- Већ 32 године сам на челу странке и имам утисак, с аспекта резултата последњих избора, да сам народу досадио - казао је Шешељ.

Говорећи о проблему Косова и Метохије он је оценио да је Србија у опасности све док се то питање не реши и додао да сматра да се неће наћи режим у Србији који ће признати независност Косова.

Фото: Архива Новости

 

 

Он је критиковао "лажну патриотску опозицију", јер није дала подршку извештају о преговорима о КиМ у Народној скупштини истичући да је СРС увек због државног јединства гласала за резолуције и декларације и у време ДОС-а са којим се није слагала.

Навео је да под "лажном опозицијом" сматра Милоша Јованивића, покрет Нада, Бошка Обрадовића лидера Двери и Милицу Ðурђевић, односно Заветнике.

- Уместо да подрже власт, Вучић је неколико пута и опет у Скупштини гарантовао да никада неће потписати независност Косова, да неће уводити санкције Русији. Није било чини се речи о Републици Српској, али и ту је одлучан. Одлучан је у помагању Срба у Црној Гори. По те четири тачке треба сви да га подржимо. Када дођу на ред закони онда треба да се напада власт жестоко, а не седницу о Косову претворити у маскенбал - рекао је Шешељ.

Он је додао да су четири тачке које је поменуо оно због чега он подржава Александра Вучића и нагласио да он то чини из принципиланих разлога.

Фото: ЕПА

 

 

Говорећи о сукобу у Украјини, Шешељ је оценио да је "Украјина дозволила да буде мезимче Запада", истакао је да бојазан од новог светског рата постоји, али је додао да је уверен да до њега неће доћи, јер то, каже, не одговара Западу.

Шешељ је рекао и да је веома заинтересован да чује говор председника Вучића на Генералној скупштини УН вечерас.

- Остаћу будан да чујем његов говор, најавио је основне контуре говора. Вратите нам КиМ па да видимо шта ћемо даље. Ја бих знао шта да радим. У Влади Србије би морао бити адекватан број Албанаца, а десет неспорно српских општина повећао бих за две, Гораждевац и прикопчао територију Пећке патријаршије, уз Гору и Драгаш, јер су Горанци везани за матицу Србију. То не би било у саставу косовске аутономије - рекао је Шешељ.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".