Бајдена је бивши председник Доналд Трамп оптужио да је уништио углед земље на међународној сцени и изјавио да би он сигурно имао пуно боље место на сахрани од садашњег председника, преноси Њузвик.

Трамп није био позван на сахрану која је у понедељак одржана у лондонској Вестминстерској опатији. Бајден и прва дама Џил Бајден стигли су на сахрану нешто касније од очекиваног због гужве у саобраћају. Стигли су у оклопном возилу познатом као "Звер". Већини светских челника забрањена је употреба приватних возила те су уместо тога на сахрану морали да иду аутобусом, док је за америчког председника и прву даму направљен изузетак.

Фото: Танјуг/АП

 

Председник и прва дама стигли су на сахрану отприлике 12 минута након што су остали страни званичници сели и као резултат тога добили су места у 14. реду, према часопису Тајм. Брачни пар Бајден седео је крај председника Швајцарске и између председника Пољске и премијера Чешке.

Међутим, Трамп је инсистирао да је Бајденово место на сахрани резултат тога што Уједињено Краљевство има мање 'поштовања' према САД због Бајденовог председниковања. Док је у понедељак давао своје прве јавне коментаре о сахрани у објави за "Truth Social", бивши председник устврдио je да, да је он уместо Бajдена био на сahrani, никада не би седeо 'тамо pozadi'. Додао је и да је Бajден стављен уз бок челницима земаља Трећег света.

Фото: Танјуг/АП

 

- Ово је оно што се догодило Америци у само две кратке године - написао је Трaмп уз фотографију Бajдена како седи.

- Без поштовања! Међутим, добар тренутак за нашег председника да упозна вође одређених земаља Трећег света. Да сам ја председник, не би ме сместили тамо - и наша би земља била много другачија него што је сада!

- У некретнинама, као и у политици и у животу, локација је све! - додао је Трамп у каснијој објави.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".