Непознати вандали су, вероватно, протеклог викенда, црном фарбом написали "ђубре" и четири слова "с", док су Валтеру прецртали очи и додали бркове, налик онима које је имао Адолф Хитлер.

Фото: Ђ. Бајић

 

 

Миљко Живојиновић, син прослављеног уметника, рекао је за "Новости" да му је жао тих људи или човека који је то урадио.

- Било би лепо да је тај који је оскрнавио Батин мурал образложио зашто има такво мишљење о мом оцу - казао нам је Миљко. - Али, то је сада посао за надлежне органе. То се бар лако може утврдити форензичким методама, под условом да за то постоји јавни интерес.

Великан југословенског и српског филма који нас је напустио 2016. године добио је, годину дана после смрти, свој мурал поред театра у коме је играо на почетку каријере пре него што се потпуно посветио филму. Бату је насликао уметник Милан Милосављевић, познатији као Дерокс, а недалеко од зида који краси Батин лик, налази се и улица са његовим именом. Бата је, иначе, цео свој живот провео у овом делу Врачара, у Пожаревачкој улици, где је имао стан.

После тешке болести преминуо је 22. маја 2016. године у 82. години. Глумио је у око 350 филмова, међу којима је било и 17 вестерна. Највећу популарност стекао је улогама у партизанским филмовима "Битка на Неретви" и "Сутјеска", а светску славу и обожавање у Кини добио је захваљујући главној роли у филму "Валтер брани Сарајево".

БОНУС ВИДЕО:

Како је људина из Србије постала бог у далекој Кини?

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".