етроградни Сатурн може имати потпуно различит утицај на сваки знак Зодијака - код неких ће изазвати напетост, потребу за контролом, апатичност. С друге стране, имаће и своје позитивне стране – организационе способности, фокусираност, истрајност, мудрост, духовност.

Фото: Профимедиа

 

 

Ован

Представници овог знака ће тренирати стрпљење и издржљивост. Важно је да се више посвете партнеру. Погледајте шта вам у овом односу не одговара, шта треба променити. Ако немате партнера, размислите о томе шта очекујете од особе са којом желите да започнете везу. Средите своје жеље како би се средио и аспект љубави.

Бик

Овај знак се може осећати непријатно због финансијских кашњења, али морате научити да прихватите ситуацију. У овом случају се ослобађа време за размишљање, анализу, заустављање и питање: "Да ли треба ово да урадим?"; "Да ли ово одговара мојој сврси?" Постављајте себи ова питања што чешће можете док не будете на путу ваше сопствене судбине.

Близанци

Могуће су потешкоће у комуникацији. Покушајте да с еослободите нездравих навика. Да бисте вратили хармонију, морате формирати другачији начин исхране. Смањите месо, укључите што више свежег воћа и поврћа. Пошто је знак Близанаца повезан са комуникацијом, у овом периоду је повољно је радити на ретортичким способностима.

Рак

Током ретроградног Сатурна, око себе ћете имати прелепу космичку енергију, која може помоћи у личној трансформацији. Добро је време да одвојите неколико тренутака за размишљање, посебно када је у питању испитивање ваших личних уверења и образаца понашања. Можда ћете се осећати као да трчите у круг или да сте опседнути у одређеним тачкама ове ретроградности, али то је само зато да универзум може да укаже где треба да дође до промене. Немојте се плашити да испустите људе или ситуације које вам више не служе, то ће вам само помоћи да се на крају осећате обновљеније.

Лав

Ова ретроградна фаза би се могла осећати као тест за ваше односе, али покушајте да не клонете духом, храбри Лавови. Могућ је конфликт са романтичним партнером, а ваше разлике могу бити очигледније него икада раније. Важно је научити како да превазиђете сваки сукоб који се појави када су у питању срчане ствари. Ако на крају дана не можете да нађете начин да се слажете, можда је време да кренете даље.

Фото: Профимедиа

 

 

Девица

Слушајте своје тело и обратите пажњу на своје здравље током ове ретроградне фазе. Ваша жеља да помогнете другима могла би постати неодољива, а универзум би вас могао ставити на тајм-аут ако не одвојите неке мирне тренутке за себе. Било да се ради о неколико минута самоће током радног дана или целе ноћи, немојте се осећати лоше због тога што дате приоритет сопственим потребама. Запамтите да никоме нисте добри ако нисте добри према себи.

Вага

Ваша креативност би могла бити погођена током ове ретроградне фазе. Важно је да имате уметнички интерес или хоби, али се можда нећете увек осећати супер мотивисаним да се бавите њиме.

Биће важно да се додатно потрудите да распоредите време за ваннаставну забаву. Можда имате идеје за пројекте у глави, али ако не предузмете прве кораке да их покренете, можда се никада неће десити. Додајте дисциплину својој креативној уметности током овог времена, тако да не одустанете од њих у потпуности.

Шкорпија

Сатурн ће се бавити вашим домом и породичним односима. Дакле, можда ћете се суочити са проблемима у овим областима. Ако сте одлагали поправке у кући, можда ћете открити да сте приморани да се носите са њима док се Сатурн креће уназад у космосу. У међувремену, потиснути проблеми са чланом породице такође би могли да испливају на површину. Да бисте избегли било какве претерано драматичне догађаје, пратите стање свог дома и уређаја и потражите начине да ослободите сваке трауме са којом сте се суочили.

Стрелац

Знамо да волите да ћаскате, али покушајте да се не мешате у било какву драму или трачеве током ове ретроградности. Сатурн воли да сервира карму када су људи били нељубазни, а ако не пазите шта говорите, ова ретроградност би могла постати лекција о томе како речи могу нанети штету.

Имајте на уму да ствари које говорите утичу на то како се гледа на вас и на оне о којима говорите. Останите повезани са својим оптимизмом, љубазношћу и позитивношћу - и требало би да прођете овај период без инцидената!

Јарац

Обично сте прилично одговорни са новцем, али било би мудро да додатно пазите на своје финансије током ове ретроградне фазе. Избегавајте несмотрено трошење новца, јер могуће је да ћете наићи на неочекиване трошкове док се Сатурн котрља уназад на небу. Можда ћете желети да поново процените своје инвестиције и личне трошкове.

Прегледајте своје месечне трошкове и потражите још више начина на које можете да уштедите новац. Ако за то време треба да добијете повишицу, она може бити одложена док се ретроградно стање не повуче, али будите сигурни да тражите колико вредите када дође време да повећате своју плату!

 

Фото: Профимедиа

 

 

Водолија

Са ретроградним Сатурном у вашем знаку, ово ће бити веома лично време за вас. Можда ћете се суочити са неким тешким лекцијама, али све док сте вољни да учите из њих и да се промените, требало би да будете добро на дуге стазе. Одвојите мало времена да поново процените своје приоритете и размислите о томе где желите да се ваш живот усмери. Ако сте избегавали посао који иде у остваривање циљева, било би мудро да искористите ово време да их покренете како бисте могли да живите свој најбољи живот у будућности!

Рибе

Можда ћете бити у искушењу да побегнете од својих обавеза током ове ретроградности, али вам то дугорочно неће користити. Док путује уназад у космосу, Сатурн ће се ангажовати у области ваше карте која управља подсвести и нашим уништењем. Ствари би заиста могле да почну да се распадају ако занемарите своје обавезе, тако да ће бити изузетно важно да се добро снађете. Са друге стране, такође ћете морати себи да дате довољно простора за смирење. Много ћете обрађивати, зато немојте бити и разговарајте са другом страном када вам затреба утеха.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".