Траг слузи џиновског афричког пужа величине око 20 центиметара довео је немачке царинике до још 92 животиње ове врсте, као и других предмета скривених у врећама на аеродрому у Дизелдорфу.

Како се наводи, запослени на аеродроми су налетели на једног од пужева на возилу за пренос пртљага, али у почетку су мислили да је у питању играчка, јер се животиња није померала, пише ЦБС Њуз

Пратећи траг који је оставио огромни пуж, цариници су пронашли торбу са рупом, из које је вирио још један пуж - вероватно припремајући јуриш за слободу.

Немачки медији пишу да је пронађено шест кеса у којима је укупно било 93 џиновска пужа, око 30 килограма рибе и димљеног меса, као и кофер пун трулог меса. Како се наводи, ово је све увезено из Нигерије и било је намењено за продавницу афричке робе на западу Немачке. 

Пужеви су предати служби за спасавање животиња у Дизелдорфу, а месо је уништено, рекли су цариници.

Живи џиновски пужеви не припадају ниједној заштићеној врсти и вероватно су донети у Немачку као посластица. Током транспорта, међутим, кршени су ветеринарски прописи и добробит животиња, рекао је портпарол.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".