Председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић уручио је данас, на свечности промоције нове класе официра ВС, пиштоље са посветом најуспешнијима потпоручницима.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

Пиштоље са посветом, као најбољи, добили су први у рангу вида Копнене војске потпоручник Александар Николић, који је забележио општи успех 9,16, први у рангу Ратног ваздухоповства и противваздухоплоне одбране потпоручник Милош Костић, са општим успехом 9,66.

Такође, председник је пиштоље уручио и првој у рангу у служби Војске Србије Кристини Живановић, са општим успехом 9,96, те првом у рангу Медицинског факултета Војно медицинске академије Младену Хаџи Макунчевић, који је студије завршио са општим успехом 9,96.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

Претходно, пуковник ВС Срђан Дувњак, прочитао је Указ председника Србије, којим је у чин потпоручника произведено 109 кадета 142. и 143. класе Војне академије, те 17 кадета осме класе Медицинског факултета Војно медицинске академије Универзитета одбране.

Понети звање и униформу официра Војске Србије доказ је посвећености и бескрајне вере у национално јединство, поручила је потпоручница ВС Кристина Живановић, у име нове класе официра која је данас промовисана у први војни чин.

Она се обратила колегама и навела да је њихова дужност као потомака јуначке прошлости да одбране и сачувају лепоту официрског позива за будуће генерације.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

- То је наша мисија, наш избор и успех. Наше школовање на Војној академији било је пуно одрицања, самосавладавања, тешких избора, вредног и напорног рада који су нас научили да функционисеемо као уигран и саврсен тим - казала је она.

Живановић, која је и прва у рангу у службама Војске Србије, навела је да је на Војној академији стекла пријатељство за цео живот, савлађивала тешко градиво, терене, обуке, а тако је, каже, учила о одговорности и дисциплини.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

Навела је и да је пре неколико година изабрала звање војника и додала да већ сада зна да је тај избор био прави.

- Хвала нашим професорима који су дали све од себе да кренемо са академије као стручни, стабилни, темељни млади официри, спремни да на својим првим официрским дужностима докажемо и потврдимо одлучност и успех - навела је Живановић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".