Наш фудбалер Немања Матић 2009. године срео је жену свог живота, Александру Матић, која је тада била средњошколка.

Срели су се потпуно случајно на Убу када је Александра, тада Павић, имала седамнаест година. Немања је рођен у селу Врело, а у Уб је дошао на одмор, јер је тада играо за словачки тим Кошице.

 

 

- Наравно, нисмо се смували први пут кад смо изашли. Он је морао да се врати у Словачку, а ја сам остала на Убу. После његовог повратка изашли смо поново и онда ме је питао да му будем девојка… Тада је почела наша бајка - рекла је данашња госпођа Матић својевремено у интервјуу за “Ало”.

Годину дана касније, уследила је просидба која се догодила на веома необичан начин. Матић је 2010. године путем једних дневних новина упитао своју девојку да ли жели да цео живот проведе са њим.

- Да, Немања, желим да се удам за тебе - одговорила му је Александра, која је чекала да заврши средњу школу па да се пресели у Лондон, где је Матић тек почињао да игра за Челзи.

 

 

Неколико месеци касније, у лето 2010. године, у престоници Енглеске обављена је церемонија венчања на којој су се нашли најужи чланови породице Матић и Павић, као и пријатељи младенаца. Одмах након венчања пар је отпутовао на медени месец на Малдиве, а убрзо по повратку сазнали су да ће их кроз неколико месеци бити троје.

Александра је родила сина Филипа, три године касније и кћерку Теу, обоје у Србији, јер је то била њена и Немањина жеља. У међувремену су уписали и годину дана заједничког живота у Холандији и три у Лисабону, где је Немања играо за Витесе, односно Бенфику.

У времену док је због професионалних обавеза супруга Александра морала да борави у Лисабону, открила је да поседује невероватан осећај и таленат за моду. Почела је да се бави дизајнирањем омиљених женских комада, а на лисабонској Недељи моде она и Немања су се појавили у улози манекена и одушевили публику. Свој таленат наставила је да развија у Великој Британији, најпре у Лондону, а потом у Манчестеру.

 

 

- Понекад завидим њој, сину Филипу и ћерки Теи на стрпљењу и љубави које имају за све моје обавезе, путовања, победе и поразе. Поред њих, ја сам пресрећан човек - рекао је Немања у једном интервјуу, а потом је Александра напоменула:

- Немања се нимало није променио. Знам да ће многи рећи да га идеализујем, али верујте да је остао онај стари, чврсто на земљи. Његови најбољи другови су и даље на Убу, тамо му је и кум Миле Џепина - каже Александра, која према многима важи за најлепшу супругу фудбалера.

 

 

Са друге стране, Александра је посвећена мајка и огромна подршка свом супругу. У пратњи деце са трибина прати сваки фудбалски меч на којем игра Немања, а обоје се труде да сваки слободан тренутак проведу са сином и ћерком.

Фудбалер Немања Матић тренутно игра за фудбалски клуб "Рома" у Италији.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Емина Јаховић у различитим издањима

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".