Метју Бирд је отац средњошколца чија је објава на друштвеним мрежама изазвала велике реакције у јавности. 

Наиме, Бирд је поделио фотографију руке свог сина. Како се види, дечак је плавом хемијском повукао неколико линија и чинило се да на тај начин нешто броји или рачуна. 

Међутим, када је отац сазнао о чему се заправо ради остао је запрепашћен.  

Како се испоставило, његов син је на руци записивао колико пута је тог дана био малтретиран у школи у Лондону - било физички или вербално. 

Оца је ово јако потресло и решио је да свој проблем подели са осталима, те је на Твитеру поставио фотографију синовљеве руке уз опис:

- Мој син је у средњој школи нешто више од недељу дана. На својој руци је направио извештај о томе колико је пута у последња два дана био малтретиран, вербално или физички. Укупно 21. Срцепарајуће је. Школе треба да се више супротставе насилницима, њихове родитеље треба казнити!

Како наводи, поделио је слику јер је хтео да скрене пажњу на толико колико се често малтретирања дешавају. Он каже да родитељ не може да зна све што се дешава, али се очекује да деца буду безбедна у школи. 

Људи су му у коментарима пружили подршку, а било је и оних који су поделили своја искуства са злостављањем током школовања.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".