На излазу граничног прелаза Ватин 15. септембра 2022. године захваљујући заједничком раду царине и полиције успешно је осујећен покушај да се из земље изнесе сума од преко 300.000 непријављених евра.

Износ велике суме непријављеног готовог новца откривен је током вечери када је на ред за излазну контролу пристигао мерцедес страних регистарских ознака. 

Фото: Управа царина републике Србије

 

На уобичајено питање да ли има нешто да пријави, страни држављанин који је ка Молдавији путовао сам, рекао је да са собом носи само личне ствари. 

Међутим, детаљним прегледом који је уследио установљено је да та тврдња не одговара истини. 

Наиме, у пртљажнику аутомобила откривена је картонска кутија у којој се налазила наизглед обична пластична кеса пуна непријављених девиза.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Укупно је откривено 306.000 непријављених евра, махом у апоенима од по 500 евра, за које је возач тврдио да потичу од некретнине коју је његов брат продао у Црној Гори. 

Како путник није имао валидну документацију којом би доказао порекло новца, износ од 10.000 евра које није био у обавези да пријави му је враћен на лицу места, док је остатак суме у износу од 296.000 евра привремено задржан до окончања судског поступка који ће се водити по хитној процедури јер је реч о страном држављанину.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".